van der Horst

Spanke: Top drie WRC, top drie op showproef Catalunya

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
De grote drie van het WRC hebben zich meteen vooraan gezet in de Rally van Catalonië. Sébastien Ogier toonde zich wel veruit de beste met een schitterende tijd in de straten van Barcelona.
Hoe hard het ook ging bij de eerste starters, het was vooral wachten op Ott Tänak (Toyota Yaris), Sébastien Ogier (Ford Fiesta) en Thierry Neuville (Hyundai i20) in Barcelona.

En dat bleek ook. Ott Tänak verbeterde de tijd van Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) die op zijn beurt sneller was dan de besttijd van Elfyn Evans (Ford Fiesta) die aanvankelijk onverbreekbaar leek. Tänak pietste 1.4 seconden af van de tijd van Mikkelsen. Ook nu weer leek de snelste tijd gezet maar dat was buiten Ogier gerekend.

De Fransman perste alles uit zijn wagen en ging maar liefst 4.2 seconden sneller dan Tänak op een showproef van maper 3.2 km. Ogier warmde zijn banden ontzettend op, en dat leek de sleutel tot succes. "Ja, maar morgen hebben iets minder rubber dan de rest. Maar het is beter om nu vooraan te staan dan achterop te zitten", zei hij.

Neuville probeerde nog maar strandde op de tweede stek op 3.7 seconden van Ogier. "Ik had mijn banden misschien beter ook zo warm gemaakt", gaf hij toe.

Grote verliezer was Sébastien Loeb (Citroën C3) die even stil stond in de eerste haarspeld. HIj verloor 16 seconden op zijn landgenoot.

Vrijdag is het pas voor "echt" met zes gravelproeven.

Foto: TGR_WRC GazooSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 25 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons