van der Horst

WRC: Toppers bereiden Zweden voor in Finland en Estland

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Esapekka Lappi en Takamoto Katsuta komen aan de start van de Kuopio Rally, de tweede manche van het Finse kampioenschap, uiteraard in functie van de Rally van Zweden. Ott Tänak gaat warmdraaien in de Otepää Rally in Estland. Beide rally's vinden plaats in het eerste weekend van februari, de week voor Zweden;
Het aantal testdagen voor de WRC-teams is dit jaar beperkt tot 21 dagen. Vorig jaar waren dat er meer, zodoende iedereen de kans te geven om de Rally1 hybrides te ontwikkelen. Om toch meer (test)kilometers te maken kan wel deelgenomen worden aan wedstrijden, wat alle teams goed hebben begrepen.

Hyundai stuurt Esapekka Lappi (Hyundai) naar Finland, naar de Kuopio Rally. De Fin is nieuw in het team van Cyril Abiteboul en moet dus nog wennen aan de i20 WRC, zeker in winterse omstandigheden. Hij zal er Takamoto Katsuta (Toyota) tegenkomen. De Japanner zit dit jaar in het A-team van Jari-Matti Latvala en moet dus Gazoo Racing mee helpen aan de merkentitel. 

Ott Tänak (Ford) krijgt dan weer de kans om te wennen aan zijn Puma in zijn thuisland, namelijk in de Otepää Rally. Ook de Est maakte nog geen kennis met de Puma in de sneeuw en kan iedere kilometer gebruiken, wil hij meedingen naar winst in de Rally van Zweden. Mogelijk krijgt hij gezelschap van Jourdan Serderidis (Puma) die gaf te kennen meer kilometers op sneeuw te willen maken.

Ook heel wat WRC2-rijders zullen aan de start komen in één van beide rally's. De voorbije jaren verliep de voorbereiding vaak via de Noors Finnskog Rally, maar die gaat dit jaar niet door.

De Rally van Zweden vindt plaats van 9 tot en met 12 februari, en is de tweede manche van het WRC.

Foto: Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 25 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons