van der Horst

WRC-toppers schakelen versnelling hoger

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Een pak WRC-toppers bindt nog eens de strijd aan met elkaar. In de Estse rally RedGrey Louna-Eesti rally bereiden ze zich dit weekend voor op de Rally van Estland (4-6 september), waar het wereldkampioenschap herneemt na een maandenlange coronapauze.
  • Powercars
De deelnemerslijst oogt ronduit indrukwekkend. Hyundai jaagt met Ott Tänak en Thierry Neuville twee ijzers de strijd in. De Est en de Belg gingen al warmdraaien op Italiaans asfalt en zetten nu dus hun programma verder in het thuisland van de wereldkampioen. 

Toyota Gazoo Racing stuurt de hele armada naar Voru. Zowel Sébastien Ogier, Elfyn Evans als Kalle Rovanperä staan er aan de start om wedstrijdkilometers te malen. En ook Ford vaardigt een gezant af met Esapekka Lappi. Teemu Suninen start er ook, maar dan wel met de R5-versie van de Fiesta.

Hoewel het in eerste instantie om een doorgedreven test gaat, wordt deze kleine rally een eerste graadmeter voor de WRC-toppers die elkaar sinds Mexico niet meer konden bekampen.

Ook in R5 staan er kleppers aan de start. Suninen noemden we al. Ook hier stuurt Hyundai een vloot rijders met de Rus Nikolay Gryazin, de Fin Jari Huttunen, de Noor Ole Christian Veiby en onze Belg Grégoire Munster het veld in. 

De rally vindt komende zondag plaats. Er wachten een honderdtal kilometers tegen de klok, verspreid over acht proeven.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op vrijdag 21 augustus 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons