van der Horst

WRC: Toppers via Sanremo naar Kroatië

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Dit weekend wordt de Rally van Sanremo door heel wat WRC-toppers aangegrepen om zich voor te bereiden op de volgende WRC-manche, die van Kroatië binnen ruim twee weken. Vooral Hyundai stuurt een indrukwekkende armada naar de Italiaanse Ligurische kust.
Net zoals de eerste Italiaanse kampioenschapsmanche wordt ook de tweede wedstrijd door heel wat toppers aangegrepen om het ritme te onderhouden en onder stoom te komen, zeker met de asfaltmanche in Kroatië in het vooruitzicht.

In een aparte WRC-wedstrijd nemen Thierry Neuville en Ott Tänak het tegen elkaar op, maar ook Pierre-Louis Loubet en Pedro brengen een Hyundai i20 WRC mee naar Italië. De Zwitser Poalo Vallivero brengt een Ford Fiesta WRC aan de start.

Craig Breen - Hyundai i20
Craig Breen - Hyundai i20
Maar vooral het reguliere gedeelte springt in het oog met een indrukwekkend startveld, met onder meer Craig Breen (Hyundai), maar ook andere toppers als Oliver Solberg (Hyundai), Marco Bulacia (Skoda), de terugkerende Stéphane Lefebvre (Citroën), Frans vice-kampioen Quentin Gilbert aan de start. Maar ook enkele Belgen nemen deel zoals Maxime Potty en vooral,... Nicolas Gilsoul die Paul-Antoine Santoni de weg gaat tonen waar hij ooit met Neuville één van zijn meeste beklijvende overwinningen boekte, toen nog in het IRC. Uiteraard wordt het startveld aangevuld met alle Italiaanse toppers, zoals Giandomenico Basso en Fabio Andolfi (beide Skoda).

Zaterdag is er al een kleine openingsproef (behalve voor de WRC-rijders). Zondag volgen zeven proeven, goed voor een negentigal kilometer tegen de klok.

Foto: Hyundai Motorsport & ERC SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 7 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons