van der Horst

Toyota en Hyundai onthullen "nieuw" wapen

Toyota Gazoo
Toyota Gazoo
Toyota WRC eind vorige week en vandaag Hyundai Motorsport hebben zich voorgesteld aan de wereld. Uiterlijk is er weinig veranderingen te zien aan de nieuwe wagens, maar die zijn er wel degelijk.
Er was bijna een vergrootglas nodig om het verschil te vinden tussen de Toyota 2019 en die van 2020. Hier en daar hangt een andere sponsor, maar voor de rest is er niet veel verschil te zien op enkele minutieuze aerodynamische ingrepen na. Het grote verschil zit 'm in de rijders met Sébastien Ogier (17), Elfyn Evans (33) en Kalle Rovanpera (69). Toyota stelde zijn wagen voor op het salon van Tokyo en liet daardoor de officiële voorstelling in Birmingham in het water vallen. 

Hyundai i20 WRC
Hyundai i20 WRC
Hyundai is volop aan het testen in Zuid-Frankrijk en lanceerde hun wagen als een "tussendoortje". Ook daaraan is er heel weinig nieuws te ontwaren. Het team uit Alzenau houdt vast aan hun blauw-oranje kleurtjes. Toch vallen er de aandachtige volgers heel wat vernieuwingen op, vooral op het vlak van aerodynamica. Ook de uitlaat en de diffusor werden grondig hertekend. Ott Tänak houdt vast aan zijn nummer acht, Thierry Neuville aan zijn nummer elf. Sébastien Loeb, die eenzelfde wagen zal delen met Dani Sordo, dropt dan weer een eentje en start voortaan met nummer 9 in plaats van nummer 19. De negen wijst uiteraard op zijn negen wereldtitels.

Foto: Toyota Gazoo en Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 13 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons