van der Horst

WRC: Toyota haalt Esapekka Lappi terug aan boord

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi maakt de terugkeer naar Toyota Gazoo Racing. De 30-jarige Fin zal er in 2022 het stuur delen met Sébastien Ogier die beslist heeft om het rustiger aan te doen. Ondertussen raakte ook bekend dat de wereldkampioen zijn trouwe co-rijder Julien Ingrassia verliest.
Lappi trok de deur in 2018 achter zich dicht bij Toyota waar hij twee seizoenen reed en onder meer de Rally van Finland won in 2017. Daarna verging het de talentvolle Fin een pak minder. Bij Citroën haalde hij nooit het niveau van de jaren ervoor. Toen Citroën Racing de stekker uit hun WRC-programma trok, kon Lappi terecht bij M-Sport waar hij aantal sterke resultaten reed maar nooit kon wedijveren met Hyundai en Toyota.

Afgelopen weekend werkte Lappi de Rally van Finland reeds af met een Toyota. Hij reed er na een lange afwezigheid meteen naar de vierde plaats, genoeg om de bonzen bij Toyota te overtuigen. "Het voelde al een beetje aan als thuiskomen. De Yaris is echt mijn wagen!", aldus de Fin. Lappi zal volgend jaar een wagen delen met Sébastien Ogier. Een programma werd nog niet uitgewerkt. Ogier zal het volgend jaar wel met een nieuwe co-rijder moeten doen. Julie Ingrassia hangt de helm aan de haak; Benjamin Veillas die in het verleden een team vormde met Eric Camilli is een logische vervanger.

Toyota bevestigde donderdag meteen ook Kalle Rovanperä en Elfyn Evans voor 2022. Beiden zullen een heel seizoen rijden en mogen strijden voor de rijderstitel.

Foto: WRC.com

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 7 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons