van der Horst

WRC: Toyota in een nieuw, maar vertrouwd kleedje

Toyota Yaris WRC
Toyota Yaris WRC
Toyota Gazoo heeft de Yaris in een nieuw kleedje gestoken. De kleurstelling blijft vertrouwd en gaat mee met hun andere renpaarden, zoals in het WEC of Rally Raid.
  • G&A Motors Motorsport
Het is pas de eerste keer in drie jaar dat Toyota wat aan hun livery "aanpast". Er is iets meer zwart, onder meer op de achterkant, en de neus wordt gekenmerkt door een lange, dikke, rode lijn die recht over de motorkap loopt, tot op het dak.

Een nieuwe garderobe mocht wel eens, want de vorige versie blonk niet bepaald uit in esthetiek noch in mooiheid. Maar uiteraard een pak belangrijker dan een nieuwe frak, zijn uiteraard de prestaties. Toyota Gazoo won de voorbije twee jaar twee keer de titel bij de rijders met Ott Tänak en Sébastien Ogier en werd ook al constructeurskampioen. Dit jaar vertrouwt Toyota op dezelfde drie namen als vorig jaar: kampioen Sébastien Ogier, vice-kampioen Elfyn Evans en het Finse wonderkind Kalle Rovanperä.

Foto: Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 15 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons