van der Horst

WRC: Toyota incasseert en slaat terug

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris
Ott Tänak staat na vier proeven in de Arctic Rally, manche twee van het wereldkampioenschap, nog altijd ruim aan de leiding, maar Toyota slaat terug met een sterke één, twee, drie.
Na drie snelste tijden voor Ott Tänak en een stevige dominantie van Hyundai sloeg Toyota terug. Elfyn Evans (Toyota) pakte zijn eerste besttijd, voor zijn teamgenoten Kalle Rovanperä (Toyota) en Sébastien Ogier (Toyota).  Toyota was duidelijk in het voordeel op de snelle proef die werd afgehaspeld aan een gemiddelde snelheid van meer dan 130km/u. Thierry Neuville (Hyundai) was de eerste Hyundairijder met een vierde tijd, maar de Belg blijft sakkeren dat er vanalles misloopt.

In de algemene stand staat Ott Tänak (Hyundai) nog altijd vooraan, maar zijn voorsprong slinkt tot 21.2 seconden op Kalle Rovanperä die voorbij Craig Breen (Hyundai) is gegaan. Tänak kwam ook nog goed weg toen hij hard tegen een sneeuwbank leunde en er net niet in werd gezogen. Neuville staat nu op een zevental seconden van het podium. Evans komt wel dichter op de Belg. 

Verliezer van de vierde proef was Teemu Suninen (Ford) die van zes naar negen duikt. De Fin heeft moeite om de topsnelheid van de andere wagens te volgen, op de ontzettend snelle proef.

In WRC2 leidt Esappeka Lappi voor Andreas Mikkelsen en Nikolay Gryazin.

Foto: Toyota GazooSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 27 februari 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons