van der Horst

WRC: Toyota's zetten druk op Neuville

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Na zes van de twintig klassementsproeven staat Thierry Neuville nog altijd helemaal bovenaan in de Rally van Kroatië, de derde manche van het wereldkampioenschap. Maar Elfyn Evans en Sébastien Ogier voeren de druk op.
De middag opende minder goed voor Thierry Neuville (Hyundai) die een schitterende ochtendlus reed. De Belg ging even rond in een haarspeld waar heel wat vuil was uitgereden in de eerste ronde. Ondanks een verlies van een handjevol seconden draaide de Oostkantonner wel sneller dan de Toyota's van Elfyn Evans (Toyota) en Sébastien Ogier (Toyota). Maar het was een herboren Ott Tänak (Hyundai) die de snelste tijd reed.

Op de langste proef van de dag, die waar Neuville vanmorgen verwoestend uithaalde, kwamen de Toyota's echt boven water. Zowel Evans als Ogier smeerden de Belg ruim drie seconden aan de broek. Evans komt nu op 5.2 seconden van de koppositie, Ogier brengt zijn achterstand terug onder de tien seconden en doet weer helemaal mee. "Ik moet alle lijnen opnieuw uittekenen. De wagen is perfect en ik doe wat ik kan. We zitten nog maar in de openingsfase van de rally", reageerde Neuville.

Adrien Fourmaux - Ford Fiesta WRC
Adrien Fourmaux - Ford Fiesta WRC
Ondanks een snelste tijd voor Tänak verliest hij nog meer terrein en volgt al op een halve minuut. Craig Breen (Hyundai) komt ook niet onder stoom en volgt al op driekwartminuut. Adrien Fourmaux (M-Sport) en Gus Greensmith (M-Sport) volgen al op ruim een minuut, net zoals Pierre-Louis Loubet (Hyundai) die stilaan de handschoen opneemt in het gevecht met de Fords.

cédric de cecco - Skoda Fabia R5
cédric de cecco - Skoda Fabia R5
Na de vijfde proef leidt Mads Ostberg in WRC2, net voor Nikolay Gryazin. In WRC3 is de Fransman Yohan Rossel voorlopig de snelste. Cédric De Cecco en Sébastien Bédoret spelen voorlopig een bijrol en zoeken naar een stek in de top 20 algemeen. Bij de Juniors is Martin Koçi voorlopig de snelste, maar de Fin Lauri Joona blijft opvallend goed in de buurt voor zijn eerste aantreden buiten Scandinavië.

Foto: Hyundai Motorsport, M-Sport & Quentin Ribaud

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 23 april 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons