van der Horst

WRC: Toyota stuurt Katsuta naar acht rally's

Takamoto Katsuta - Toyota Yaris
Takamoto Katsuta - Toyota Yaris
Het Toyota satellietteam waar Tommi Mäkinen al enkele keren op aanstuurde zit eraan te komen. Takamoto Katsuta zal acht WRC-manches betwisten in 2020. En hoewel Gazoo Racing dat zelf nog niet bevestigde zou Jari-Matti Latvala aan boord worden gehouden voor minstens twee, en mogelijk zelfs vijf wedstrijden.
  • VR Racing
Het is al langer geen geheim dat Gazoo Racing een Japanner op het hoogste niveau wil krijgen in een Yaris WRC. Ook topman Tommi Mäkinen maakte er nooit geen geheim van dit project te steunen en gaf dit jaar enkele keren te kennen dat er daarvoor mogelijks een satellietteam zou worden opgericht. Dat is er vooralsnog niet, maar met acht rally's voor "Taka" en een beperkt programma voor Jari-Matti Latvala wordt de kans een pak realistischer. 

Katsuta zal deelnemen aan alle Europese manches en mag uiteraard ook zijn opwachting maken in de WRC-manche in Japan. 'Ik ben ontzettend gemotiveerd en kijk nu al uit naar de progressie die ik kan maken volgend jaar. Ik hoop een stevige stap voorwaarts te zetten doorheen het seizoen", aldus de de 26-jarige Japanner die straks dus aan de start komt in Monte-Carlo.

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 13 december 2019.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons