van der Horst

WRC: Turkije schuift op, Ypres schuifelt verder

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Komt de Ypres Rally dit jaar nog op de WRC-kalender te staan? Hoewel alle geruchten in die richting gingen, is er nog geen spoor van een mogelijke Belgische manche te vinden op de vernieuwde kalender. Turkije schuift wel een weekje op, waardoor de deur nog altijd op een kier staat. De beslissing viel vrijdag.
Er is nog altijd geen duidelijkheid of Sébastien Ogier, Ott Tänak en Thierry Neuville begin oktober onder de Menenpoort zullen rijden. Het enige wat nog in de weg leek te staan was een nieuwe datum voor de Rally van Turkije. De manche in Marmaris schuift wel een weekje op, maar dat betekent duidelijk niet dat de Ypres Rally zomaar op de kalender verschijnt. De FIA wil met de verschuiving wel het gat open houden om een eventuele nieuwe annulatie een alternatief te voorzien.

In het communiqué wordt trouwens opvallend weinig gezegd over andere mogelijke manches, en ligt de focus op de Rally van Turkijke die nu zou doorgaan van 18 tot 20 september, een weekje vroeger dan voorzien en twee weken na de Rally van Estland waar de karavaan zich terug op gang trekt na een coronareces van een half jaar.

"De nieuwe datum laat ons enkele opties om een bijkomend evenement toe te voegen aan de kalender van 2020. We zijn dankbaar voor de flexibiliteit van Tosfed (de Turkse federatie) in deze uitdagende tijden", aldus Jona Siebel van WRC Promotor.

SuperStage, de organisatie van de Ypres Rally, moet dus na al hun enthousiast werk en forse inspanningen, nog even schoorvoetend verder schuifelen, wat het voor hen uiteraard niet gemakkelijker maakt nu ze moeten wedden op twee paarden. Hoe lang moeten we nog wachten? Wellicht tot één van de resterende manches beslist om alsnog de handdoek te gooien. Bovendien is het maar de vraag of er überhaupt nog zal gereden worden, gezien de nieuwe uitbraak van het coronavirus. 

Zo ziet de kalender er nut uit.
Estland: 4 - 6 september
Turkije: 18 - 20 september
Duitsland: 15 - 18 oktober
Sardinië: 29 oktober - 1 november
Japan: 19 - 22 november

Foto: Hyundai Motorsport
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 31 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Rally Turkije en Ypres Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons