van der Horst

WRC: Turkije serveert loodzware slotdag

Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
De Rally van Turkije, de tweede WRC-manche na de corona-uitbraak, serveert een korte rally maar met een pittige slotdag. De Turken lijken daarmee klaar om alles te laten doorgaan en de karavaan op te wachten na hun Estste manche.
Dat de WRC-manches ietwat zouden vertekend worden door de coronamaatregelen was al langer duidelijk, maar in Turkije zijn ze daar wel creatief mee omgesprongen door alles te bundelen in twaalf zware proeven. Na de shakedown wachten in de vooravond twee proeven, goed voor net iets meer dan 25km tegen de klok. Op zaterdag staan er twee exact dezelfde lussen op het programma met drie proeven, waarvan eentje boven de 31km gaat, goed voor nog eens 110km tegen de chrono.

Wie op zondag nog iets moet goedmaken krijgt daar de kans toe met nog bijna 100 wedstrijdkilometers, verdeeld over twee lussen van twee proeven, waaronder de nu al beruchte proef van Cetibeli, met zijn ruim 38 kilometer. Het wordt daarmee één van de meest zware zondaglussen van de jongste jaren, waar er nog veel kan gebeuren in het Turkse stof.

Turkije schoof een weekje op op de kalender en vindt plaats van 18 tot 20 september. De rijders en teams zullen er tegen dan hun post-coronavuurdoop op zitten hebben in Estland.

Foto: Citroën RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 13 augustus 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons