van der Horst

WRC: Vedettes stomen zich klaar voor Ypres Rally

Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
Sébastien Ogier - Toyota Yaris WRC
De Ypres Rally komt nu snel dichter en dat is duidelijk merkbaar. Hyundai en Toyota stoomden zich deze week klaar voor hun opdracht in de Westhoek. Ford en een gros WRC2- en WRC3-rijders doen dat volgende week. Ondertussen laat het noodweer in Oost-België zich ook voelen op de (voorlopige) timing van de rally.
Thierry Neuville (Hyundai) trok de testsessies maandag op gang. Het nummer drie in de WK-stand zocht maandag naar de juiste set-up in Frankrijk. De Oostkantonner moest zijn sessie afleggen op kletsnatte wegen. Ott Tänak (Hyundai) zocht het dinsdag dichter bij Ieper, op grondgebied Zonnebeke. De Est kreeg een korte parcours voorgeschoteld, maar kon wel genieten van gemengde omstandigheden, droog en nat. 

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Net zoals Sébastien Ogier (Toyota) die een testbasis kreeg aan de Frans-Belgische grens. 's Morgens oefende de Fransman in opdrogende omstandigheden, na de middag viel het hemelwater met bakken uit de lucht. Omgekeerd scenario voor Kalle Rovanperä (Toyota) die woensdag warmdraaide op hetzelfde parcours tussen de polders. 's Morgens lag het nog flink nat, maar na de middag kreeg de jonge Fin een kurkdroog parcours voor zich. Op een 30-tal kilometer van Toyota's testbasis ging Craig Breen proefdraaien, op de voormalige shakedown voor de historics in Boezinge. 

En vandaag was het de beurt aan Elfyn Evans (Toyota). De Welshman nam zelfs even de Ieperse burgemeester Emmely Talpe mee.

Ford test volgende week nog, op het testparcours waar Neuville deze week zijn ding deed. Ook Skoda en andere WRC2- en WRC3-rijders zullen de komende dagen nog testen in de Westhoek, of net over de grens.
Zo bereikt de WRC-koorts in de Kattestad stilaan haar kookpunt.

En nu is het hopen dat er niets meer fout loopt, want dat kan nog altijd. Zo moest het parcours nog aangepast worden door het noodweer rond Spa-Francorchamps. De zondagetappe wordt ingekort met een vijftiental kilometer, waardoor de slotdag nog amper 40 wedstrijdkilometers zal tellen. Het verschil zal dus in de Westhoek moeten gemaakt worden.

Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 29 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons