van der Horst

WRC: Veel Belgen op mooie deelnemerslijst Monte-Carlo

Grégoire Munster - Hyundai i20
Grégoire Munster - Hyundai i20
De Automobile Club de Monaco (ACM) heeft maandag de deelnemerslijst gepubliceerd van de 90ste Monte-Carlo, de seizoensopener van het nieuwe wereldkampioenschap rally. Op de lijst pronken ook een pak Belgen.
Hyundai i20 Rally1
Hyundai i20 Rally1
Er was al een eerste versie van de deelnemerslijst die enkele weken geleden werd gepubliceerd, maar nu komt ACM met de volledige lijst. Spannend, want het WRC opent een nieuw hoofdstuk met de nieuwe hybride Rally1-wagens. Er komen meteen elf van die nieuwe monsters aan de start: vier voor merkenkampioen Toyota met de regerende kampioen Sébastien Ogier, de vice-kampioen Elfyn Evans, Kalle Rovanperä en Takamoto Katsuta; drie voor Hyundai met landgenoot Thierry Neuville, Ott Tänak en Oliver Solberg; en vier voor M-Sport Ford met Sébastien Loeb, Adrien Fourmaux, Gus Greensmith en Craig Breen.

Freddy Loix - Skoda Fabia
Freddy Loix - Skoda Fabia
In Rally2 vinden we nog meer Belgen: Het duo Freddy Loix en Pieter Tsjoen (Skoda) beleefde zoveel plezier in de 6 uren van Kortrijk dat ze beslisten een vervolg te breien aan hun samenwerking. Het is al van 2011 geleden dat Loix nog eens de Monte-Carlo reed. Ook Grégoire Munster en Louiks Louka (Hyundai) staan aan de start en willen hun ervaring van Dévoluy omzetten in een goed resultaat. Renaud Jamoul start dan weer aan de zijde van Stéphane Lefebvre (Citroën C3).

Tim Van Parijs - Renault Clio
Tim Van Parijs - Renault Clio
WRC3/Rally2 trekt nog niet echt aan, maar krijgt met Sami Pajari wel de juniorkampioen aan de start. De Monte-Carlo is ook de start van de R-GT-cup met heel wat Alpines aan de start, onder meer met François Delecour.

In Rally4 geen Belgen, in Rally5 één duo met Tim Van Parijs en Kurt Heyndrickx.

Het seizoen opent op 20 januari met de shakedown en twee nachtproeven. De rally eindigt op zondag 23 januari, na zeventien proeven. Het epicentrum ligt in Monaco, en niet langer in Gap.

Foto: Davy Degryse, Sandro Delaere & Hyundai MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 10 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons