van der Horst

Wales: Vijfde titel voor Ogier, eerste zege voor Evans

Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans heeft de Rally van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. In zijn thuisrally boekte de Welshman een eerste zege in zijn WRC-carrière. Maar nog net iets belangrijker dan die overwinning is de vijfde titel voor Sébastien Ogier.
De overwinning van Evans (Ford Fiesta WRC) kwam nooit meer in gevaar op de slotdag. De Welshman controleerde op de slotdag op een heel volwassen manier de wedstrijd en kon zo voor het eerst in zijn carrière proeven van de zege op het hoogste niveau, nadat die eerste zege hem net ontglipte in Argentinië. Hij is de eerste Brit in 17 jaar die zege thuis houdt. Het was meteen ook de eerste WRC-overwinning voor DMack die de banden levert.

Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sébastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Achter Evans was het veel spannender omdat ook de strijd om de titel en de vice-titel zich daar afspeelde. Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) nam zondag meteen het commando van die achtervolgende groep nadat hij op zaterdagavond wat teruggeslagen was tijdens de mistige nachtproeven. De Belg werd uiteindelijk tweede op 37,3 seconden van de winnaar.

Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) verdedigde met succes zijn derde plaats tegen een aanstormende Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC), Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) en Ott Tänak (Ford Fiesta WRC). Die derde plaats en een puntje uit de Power Stage bleken uiteindelijk voldoende om zich voor de vijfde opeenvolgende keer te kronen als wereldkampioen. Enkel Sébastien Loeb deed beter met negen titels.

Mikkelsen werd uiteindelijk vierde op amper vijf seconden van Ogier. Latvala werd uiteindelijk vijfde op amper een halve seconde van Mikkelsen. Tänak vertraagde nog ostentatief om Ogier niet voor de voeten te rijden. Hij werd zesde.

Drie keer feest bij M-Sport want de troepen van Malcolm Wilson halen ook de constructeurstitel binnen.

Foto's: M-Sport en Red Bull Pool



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 29 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Groot-Brittannië.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons