van der Horst

WRC: Weg open richting Griekse zege voor Kalle Rovanperä.

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Zonder ongelukken grijpt Kalle Rovanperä straks de zege in de Acropolis Rally, de negende manche van het WRC. De Fin was op de openingsproef op zondag weerom oppermachtig. Er blijft geen spaander heel van de winstambities van Ott Tänak.
  • VR Racing
Wat een openingsproef op zondag. De regen maakte het extra moeilijk. Thierry Neuville (Hyundai) leek een sterke tijd neer te zetten, want Elfyn Evans (Toyota) had het moeite met het ritme van de Belg, die wel de betere banden koos.

Dat was tot Dani Sordo (Hyundai) en Sébastien Ogier (Toyota) finishten want zijn deden ongeveer veertien seconden beter dan de Belg. Ott Tänak (Hyundai) leek op weg naar blitztijd. Hij dook maar liefst 14 seconden onder de tijd van Ogier, maar dan moest het moment van Kalle Rovanperä nog komen. De Fin was nog een keer 14 tellen sneller dan de Est. Co-rijder Jonne Halttunen kon zijn vreugde aan de finish dan ook niet verbergen. Rovanperä is echt van een ander niveau dit weekend.

Zo staat Ott Tänak plots op driekwartminuut van de leider en Ogier op ruim een minuut. Er staan nog twee proeven op het programma.

Foto: Toyota Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 12 september 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons