van der Horst

WRC: wereldtoppers draaien warm op Belgische bodem

Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Het lijkt erop dat dit weekend de generale repetitie vormt voor tal van WRC-rijders op de komende Ypres Rally. Met Sébastien Ogier en Elfyn Evans kiest Toyota Gazoo Racing voor West-Vlaamse bodem en staan ze aan de start in de Hemicuda Rally. Hyundai stuurt dan weer Ott Tänak en Craig Breen naar de eerste editie van de South Belgian Rally, de derde BRC-manche. Ook enkele opvallende Rally2-rijders zullen warm draaien op Belgische bodem.
  • Dreamdrive
2020 is ontzettend hard jaar voor de rallysport, maar het coronavirus zorgt ook voor de meest waanzinnige verrassingen op de Belgische deelnemerslijsten, zoals recentelijk nog Craig Breen die deelnam aan de Aarova Rally. Een VAS-wedstrijd dat kan uitpakken met een zesvoudige wereldkampioen en de WK-leider, dat is nooit gezien en zal mogelijks ook nooit meer voorvallen. En in datzelfde weekend ontvangt een gloednieuwe BRC-manche de regerende wereldkampioen en de leider in WRC2. Wel wel...

Toyota kiest met Koekelare voor een parcours dat sterk lijkt op de noordelijke proeven van de Ypres Rally. Hyundai kiest voor iets meer wedstrijdkilometers en kiest voor een glooiend Waals parcours, dat in de huidige omstandigheden goed kan lijken op de proeven in en rond het heuvellachtige Heuvelland. Elkaar een beetje ontvluchten, dat zal ook wel meegespeeld hebben. Niet in elkaars troefkaarten laten kijken.

Nikolay Gryazin - Skoda Fabia R5
Nikolay Gryazin - Skoda Fabia R5
Naast de WRC-toppers staan er ook nog enkele WRC2 en WRC3-vedetten aan de start, in beide rally's. Mads Ostberg was de laatste verrassing in Vresse. Hij krijgt met Nikolay Gryazin een leuke speelkameraad aan de boorden van de Semois. Ook de deelname van Sylvain Michel en Frans kampioen Yohan Rossel moeten wellicht in het kader van de Ypres Rally gelezen worden.

Yohan Rossel - Citroën C3
Yohan Rossel - Citroën C3
Diezelfde Gryazin mag het daags erop opnemen in Flanders Fields tegen teamgenoot Ole Christian Veiby, als de Rus zijn wagen heel houdt tenminsten. Daar komt ook de jonkie Sami Pajari aan de start, de huidige nummer drie in JWRC. De Fin weet namelijk amper hoe asfalt eruit ziet.

De Ypres Rally vindt plaats van 19 tot 22 november.

Foto: Sandro Delaere en Toyota Gazoo Racing
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 20 oktober 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons