van der Horst

WRC: WRC onthult kalender 2023

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
De FIA heeft de WRC-kalender voor 2023 voorgesteld, met daarop dertien manches. Die opent zoals de traditie het wil in Monte-Carlo. De opvallendste verandering is ongetwijfeld de introductie van de Rally van Centraal-Europa, eind oktober.
De kalender lag al in grote lijnen, maar moest nog officieel bekend gemaakt worden. Zoals verwacht telt die dertien manches en is er geen plaats meer voor de Ypres Rally. 

De kalender voelt vrij vertrouwd aan met de aftrap in Monte-Carlo, het derde weekend van januari. Een maandje later trekken we naar Zweden, gevolgd door Mexico, terug van weggeweest, Kroatië, Portugal, Sardinië en Kenya.

Het duo hogesnelheidsrally's Estland - Finland in de zomer blijft behouden. Na een korte zomerreces trekt het WRC-circus naar Griekenland die dit jaar een herintrede maakte. Het slot oogt iets anders met de terugkeer van Chili eind oktober. De grootste verandering/verrassing is de Rally van Centraal-Europa, met proeven in Oostenrijk, Tsjechië en Duitsland. Het Duitse Passau zal van 26 tot en met 29 oktober de gaststad zijn van deze nieuwkomen. Japan zal net zoals dit jaar het decor vormen van de slotmanche. Eind november (of vroeger) weten we op Kalle Rovanperä zichzelf zal opvolgen. Of kan Thierry Neuville alsnog die beheerde titel eens grijpen?

FIA WRC kalender
FIA WRC kalender


Foto: Davy Degryse - RIP & FIA WRCDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 25 november 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons