van der Horst

WRC: Ypres Rally blijft in Westhoek

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Super Stage, de drijvende kracht achter de Ypres Rally, heeft een inkijkje gegeven op het parcours. Opvallend is dat de Belgische WRC-manche drie dagen lang in en rond Ieper zal blijven. De Kemmelberg vormt het decor voor de afsluitende Power Stage.
Vorig jaar ontving Ieper, en bij uitbreiding België, voor het eerste keer het WRC. De Ypres Rally behield dit jaar zijn plaatsje op de kalender en dus mag het publiek zich opnieuw klaarmaken voor vier dolle dagen, van 18 tot 21 augustus.

Super Stage lichtte woensdag een tipje van de sluier hoe deze editie er zal uit zien. Geen lange trip meer naar Spa-Francorchamps op zondag. Dat is het meest opvallende. Veel teams mopperden over de verre verplaatsing en verbinding van de Westhoek naar de Ardennen, en dat werd gehoord. Bovendien ontvangt het mythische circuit een week later de F1, wat het praktisch onhaalbaar maakt om daar een wedstrijddag te organiseren.

Craig Breen - Hyundai i20 Coupé WRC
Craig Breen - Hyundai i20 Coupé WRC
En dus blijft de rally in de Westhoek, te beginnen met een shakedown op donderdagavond. Die vindt niet meer plaats in Langemark maar wel in Nieuwkerke, de traditionele shakedown van de Ypres Rally.

Daarna volgen drie wedstrijddagen, goed voor 282 km tegen de klok, ofwel ruim 40 procent van de totaal af te leggen kilometers. Een compacte wedstrijd dus. 

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris WRC
Vrijdag volgen twee lussen van vier proeven, te beginnen in Vleteren. Daarna volgt Westouter met opnieuw finish in Frankrijk, Mesen-Middelhoek en Langemark, vorig jaar dus nog shakedown.
Zaterdag zijn er opnieuw twee lussen van vier ritten met Reninge, Dikkebus, Wijtschate en Hollebeke, opnieuw scherprechter met een lengte van 22,41 km.

Op zondag volgen nog twee passages over de schitterende proef van Watou en een dubbele passage over de Kemmelberg, meteen decor voor de Power Stage. De regroup vindt plaats in het pittoreske Loker.

Foto: Davy Degryse - RIP & Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 9 maart 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons