van der Horst

WRC: Ypres Rally opnieuw op WRC-kalender

Craig Breen - VW Polo
Craig Breen - VW Polo
Tweede keer, goede keer? Als het coronavirus het toelaat zal de Ypres Rally deel uitmaken van het WRC. Dat meldt de promotor zelf vrijdagavond. Opvallend, de rally verschuift naar augustus. Een datum is er nog niet.
Vorig jaar kon de Ypres Rally al profiteren van een herschikte WRC-kalender door de Covid19-pandemie. Helaas werd die kans de nek omgewrongen door datzelfde virus. Maar uitstel is duidelijk geen afstel. De Ypres Rally stond al perfect op de kalender, rechtstreeks tegenover het noodlijdende Kenia, en koopt zichzelf nog wat extra tijd door nu de Britse WRC-manche te vervangen, ergens in augustus. Wellicht midden augustus, kort voor de F1-manche in Spa, want ja, het uiterlijke plan om op zondag te eindigen in Francorchamps blijft behouden. "Na de annulering van de rally eind oktober, zijn we nauw in contact gebleven met de FIA en de WRC Promotor, om te benadrukken dat ons evenement klaar was om zijn plaats op de WRC-kalender in te nemen," vertelt Alain Penasse, voorzitter van Club Superstage. "Onze medewerkers hadden bewezen dat ze snel konden schakelen en op korte termijn een WRC-manche konden organiseren. We zullen midden augustus het FIA Wereldkampioenschap Rally dan toch voor de eerste keer mogen verwelkomen in Ieper! In grote lijnen zullen we het format van vorig jaar opnieuw gebruiken. Dat viel duidelijk in de smaak bij de deelnemers, want de inschrijvingslijst voor de editie 2020 oogde met 140 ingeschreven teams indrukwekkend."

Het wordt de eerste keer dat het WRC naar België. Ons land is het 35ste land dat het wereldkampioenschap aansnijdt. Ieper kan natuurlijk op een rijke geschiedenis rekenen, lange tijd als vaste waarde van het Europese kampioenschap, en recentelijk nog voor het Britse kampioenschap en het TER. Bovendien scoorde de rally steevast hoog in de FIA-ranking als het gaat om veiligheid. In turbulente tijden kon de FIA de organisatoren van SuperStage niet langer passeren. En met Thierry Neuville en Craig Breen als de jongste twee winnaars wordt dat nogmaals onderstreept.

In de marge, maar niet minder belangrijk. De Monte-Carlo staat nog altijd op de kalender, op de voorziene datum, namelijk binnen een tiental dagen!

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 8 januari 2021.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons