van der Horst

WRC: Yves Matton verlaat FIA

Seb Loeb - Yves Matton - Severine Loeb - Daniel Elena
Seb Loeb - Yves Matton - Severine Loeb - Daniel Elena
Yves Matton neemt afscheid van zijn zitje als Rally Director bij de FIA. Dat maakte de autosportfederatie in een kort berichtje bekend. Matton voerde vier jaar zijn functie uit.
  • Dreamdrive
"Onder zijn leiderschap, heeft het departement Rally bijgedragen aan een reeks successen en significante prestaties in het WRC, regionale rally's en de Cross-Countrycategoriën", opent het statement kort. Er wordt ook verwezen naar het nieuwe hybride era waar het WRC onder zijn toedoen in terechtkomt vanaf volgend jaar.

Onder zijn leiding zal er ook een wereldlanglijst van rallyrijders worden opgemaakt, vanaf 2022. 

Het nieuws komt kort na de aanstelling van Mohammed Ben-Sulayem als voorzitter van de FIA. De Emiraat maakte snel duidelijk dat hij een andere visie heeft op de toekomst van de rallysport. Ben-Sulayem wil nieuwe merken naar het WRC halen, iets waar Matton in zijn vier jaar niet in was geslaagd.

De Belg maakte vooral naam toen hij in 1997 begon te werken voor Future World en later voor Kronos. Van daar ging het naar Citroën Sport waar hij via een kleine omweg, namelijk de start van zijn eigenste My Racing,aan het hoofd kwam te staan van het WRC - en WTCC-programma. Wat de toekomst zal brengen voor Matton is nog onduidelijk. De geruchtenmolen ziet de Belg het zitje van Andrea Adamo bij Hyundai innemen.

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op donderdag 23 december 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons