van der Horst

WRT brengt vier wagens aan de start in Blancpain GT Series

Belgian Audi Club Team WRT monopoliseert de top 3 in de Pro-Cup
Belgian Audi Club Team WRT monopoliseert de top 3 in de Pro-Cup
Belgian Audi Club Team WRT brengt komend seizoen maar liefst vier wagens aan de start in de Blancpain GT Series. Geheel zoals verwacht blijven de troepen van Vincent Vosse dezelfde weg bewandelen, met zowel een deelname aan de Endurance als Sprint Series. Bovendien steekt men zelfs een tandje bij en zal er gedurende het hele seizoen een vierde wagen worden ingezet in de Blancpain Sprint Series, terwijl naast de drie vaste Audi R8 LMS ultra er opnieuw een extra exemplaar zal aan de start verschijnen van het hoogtepunt van de Blancpain Endurance Series, de 24 Hours of Spa.
Het moge dus duidelijk zijn dat men bij WRT resoluut voor de titel gaat, niet enkel in beide kampioenschappen afzonderlijk, maar ook in de overkoepelende Blancpain GT Series. De rijdersbezettingen zullen weldra worden bekendgemaakt, al mogen we er van uit gaan dat FIA GT Series-kampioen Laurens Vanthoor en andere bekende gezichten zullen terugkeren. Mogelijks aangevuld met enkele nieuwe namen die eind vorig jaar konden kennismaken met het team tijdens een testsessie op het circuit van Navarra.
 
“De Blancpain GT Series is duidelijk een van de voornaamste GT-kampioenschappen wereldwijd,” verklaarde Vincent Vosse. “ We zijn het aan onszelf verplicht om aanwezig te zijn op zowel de sprint- als endurance -events, vooral omdat we in het verleden beide titels al eens binnenhaalden. We zijn er zeker van dat we ook dit jaar weer bij de koplopers zullen zijn.”

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op dinsdag 4 februari 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons