van der Horst

WRT doet zege cadeau aan Aston Martin, Louis Machiels wint Pro-Am

R-Motorsport - Aston Martin Vantage GT3
R-Motorsport - Aston Martin Vantage GT3
R-Motorsport en Aston Martin hebben hun eerste zege van het seizoen op zak gestoken tijdens de Blancpain GT World Challenge Europe op de Nürburgring. Ricky Collard en Marvin Kirchhöfer (#76) profiteerden van een onhandige aanrijding tussen WRT-rijders Ezequiel Perez Companc (#1) en Charles Weerts (#2). Louis Machiels en Andrea Bertolini (#52 AF Corse Ferrari 488 GT3) zegevierden in Pro-Am.
Start WCE Zondagrace Nürburgring
Start WCE Zondagrace Nürburgring
Dries Vanthoor (WRT Audi) bleek net als in de kwalificaties autoritair tijdens de wedstrijd en nam een handvol seconden voorsprong op de concurrentie. Na een halfuur gaf onze landgenoot het stuur over aan de Argentijn Ezequiel Perez Companc, duidelijk minder snel. De voorsprong smolt dan ook als sneeuw voor de zon en al snel werd Companc aangevallen door Charles Weerts (WRT Audi) en Ricky Collard (Aston Martin).

Charles Weerts
Charles Weerts
Lang duurde de strijd niet. Terwijl er bij het Belgische team druk overlegd werd, verremde Weerts zich in een poging te verdedigen tegen de Vantage GT3. Beide Audi R8 LMS reden elkaar aan en gaven R-Motorsport een vrijgeleide richting een eerste overwinning van het seizoen. Audi werd nog tweede dankzij de #25 Saintéloc Racing van Simon Gachet en Christopher Haase, voor de #563 FFF Racing Team Lamborghini van Andrea Caldarelli en Marco Mapelli, die na het Duitse weekend zowel het sprintkampioenschap als de overkoepelende Blancpain GT Series leiden.

Louis Machiels
Louis Machiels
Louis Machiels reed in zijn Ferrari een dijk van een wedstrijd en kwam in de tweede helft terug van de derde plek naar de leidersplaats in Pro-Am. De Limburger zegevierde samen met Andrea Bertolini en lijkt op weg naar de titel in de Blancpain GT Series. De Silver Cup werd gewonnen door een Audi van WRT - een magere troostprijs - bestuurd door Rik Breukers en Oscar Tunjo.

De Blancpain GT World Challenge Europe wordt al over een week afgesloten op de Hungaroring.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT World Challenge Europe op zondag 1 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons