van der Horst

WRT en Jean-Karl Vernay ook in TCR Europe aan de slag

Jean-Karl Vernay - WRT Audi RS3 LMS TCR
Jean-Karl Vernay - WRT Audi RS3 LMS TCR
Team WRT maakte vandaag bekend dat het dit seizoen met Jean-Karl Vernay eveneens zal aantreden in de TCR Europe-serie. De Fransman die samen met de Schot Gordon Shedden voor WRT het FIA WTCR-kampioenschap betwist, gaat dit weekend reeds aan de slag op Circuit Paul Ricard, decor voor de eerste TCR Europe-afspraak. Vernay komt er aan de start met de Audi RS3 LMS waarmee hij in het WTCR actief is. De TCR Europe-kalender telt zeven wedstrijden, al lijkt het zo goed als uitgesloten dat Vernay tijdens de meeting in Zandvoort later deze maand in beide series zal aanzetten.
  • Skylimit Events
Jean-Karl Vernay
Jean-Karl Vernay
FIA WTCR-promotor François Ribeiro was heel duidelijk toen hij ter gelegenheid van de mediadag in Barcelona stelde er streng te zullen op toezien dat WTCR-teams niet voorafgaandelijk zouden testen op omlopen die op de WTCR-kalender prijken.  "Indien teams me zouden vragen of ze in Zandvoort ook TCR Europe mogen rijden dan zeg ik categoriek 'neen' " klonk het in maart.  Vernay betwist tijdens het over drie racedagen uitgesmeerde Pinksterweekend  drie WTCR-heats op de duinenomloop en verwacht wordt dat de regerende TCR International Series-kampioen dan ook niet in beide series aan de bak komt.

​Vernay won race 2 tijdens de WTCR-openingsmeeting in Marrakech maar zakte na een voor de ​Audi-rijders erg moeilijk weekend op de Hungaroring in de puntenstand terug naar de zevende plaats.
 

TCR Europe Series Kalender 2018:

5-6 mei – Le Castellet (FRA)

20-21 mei – Zandvoort (NED)

9-10 juni – Spa-Francorchamps (BEL)

7-8 juli – Hungaroring (HUN)

18-19 augustus – TT Assen (NED)

22-23 september – Monza (ITA)

20-21 oktober – Barcelona (SPA)

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op woensdag 2 mei 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons