van der Horst

WRT Karting Academy steunt ook in 2016 jonge talenten

Al in zijn eerste seizoen, in 2010, werd het door Vincent Vosse, René Verbist en Yves Weerts opgerichte WRT-team een referentie in de circuitracerij. Het drietal, in de eerste plaats grote liefhebbers van de autosport in al zijn vormen, wou in 2015 de jonge Belgische karters een duwtje in de rug geven en creëerde de WRT Karting Academy. Goed nieuws: het initiatief gaat ook dit jaar door!
  • VR Racing
In 2015 gaf de WRT Karting Academy een financiële en communicatieve steun aan vier jonge rijders: Ugo de Wilde, Gilles Magnus, Maxime Potty en Charles Weerts. De hele operatie kreeg heel wat bijval en de bazen van WRT besloten om het project ook in 2016 te laten doorlopen.

"Niet dat dat echt een verrassing kan worden genoemd, want toen we het project voorstelden hadden we een periode van drie jaar voor ogen", legt Vincent Vosse uit. "Vorig jaar is de samenwerking met de jonge rijders ons ten zeerste bevallen. We weten hoezeer het karten een uitstekende leerschool voor de autosport is, en we blijven geloven in onze jonge Belgische karttalenten."

Via de WRT Karting Academy wil men de jongeren een duwtje in de rug geven, door ze te laten delen in de immense ervaring waarover het Belgische autosportteam beschikt. "Vorig jaar hebben we gemerkt dat we ze, naast de financiële steun, ook kunnen helpen op vlak van communicatie, via diverse goede raad en ook door ons adresboekje", vervolgt Vincent Vosse. "Nu willen we op die weg verder gaan!"

Voor wie?

Alle Belgische rijders (die ook met een Belgische licentie rijden) die dit jaar tussen de 13 en 18 jaar oud zijn mogen hun kandidatuur indienen, in zoverre dat ze aan de internationale competities van de CIK-FIA deelnemen, in de categorieën OK, OK-Junior en Academy Trophy. Naast het wereldkampioenschap, de wedstrijden voor het Europees kampioenschap en die voor de Academy Trophy van de CIK-FIA heeft de leiding van de WRT Karting Academy besloten om de vier wedstrijden van de WSK Super Master Series in het programma op te nemen, een competitie die in de aanvangsfase van het seizoen een uitstekende voorbereiding vormt.

Om te worden opgenomen in de WRT Karting Academy moeten de rijders evenwel aan minimum twee internationale wedstrijden deelnemen en moeten ze aanvaarden de kleuren van WRT op hun overalls te dragen.

Een financiële steun

Naast de omkadering en de steun op het vlak van communicatie onderscheidt de WRT Karting Academy zich ook door de financiële steun aan de jonge rijders. Er wordt een premie van 150 euro toegekend aan iedere rijder die de start neemt van één van de wedstrijden op de kalender. Dat betekent dat twee deelnames al de inschrijvingsrechten voor de Academy compenseren, want die bedragen 250 euro. Naast die startpremie bestaat ook de mogelijkheid om aan het eind van de wedstrijd een premie op te strijken, die afhankelijk is van het behaalde resultaat. Zo levert een plaats bij de 34 finalisten 250 euro op en een plaats in de top-10 500 euro. De rijder die op het laagste podiumtrapje eindigt ontvangt 1000 euro, terwijl de tweede plaats wordt beloond met een cheque van 2000 euro. Een overwinning, die levert dan weer 3000 euro op. Ook als aan het eind van het seizoen de titel wordt behaald worden er prijzen uitgedeeld. Als een lid van de Academy Europees kampioen wordt, dan krijgt hij een premie van 5000 euro, terwijl een wereldtitel niet minder dan 7500 euro oplevert.

De Belgische autosportfederatie, de Royal Automobile Club of Belgium (RACB), steunt dit mooie initiatief eveneens en geeft 50% korting op de prijs van een internationale licentie, aan alle rijders die worden opgenomen in de WRT Karting Academy.
 

Kalender van de wedstrijden die in aanmerking komen
 

WSK Super Master Series
6 maart: Castelletto (Italië)
20 maart: Sarno (Italië)
3 april: Muro Leccese / La Conca (Italië)
22 mei: Adria (Italië)

Europees Kampioenschap OK
15 mei: Zuera (Spanje)
5 juni: Adria (Italië)
26 juni: Portimao (Portugal)
31 juli: Genk (België)

Europees Kampioenschap KF-Junior
15 mei: Zuera (Spanje)
5 juni: Adria (Italië)
26 juni: Portimao (Portugal)
31 juli: Genk (België)

Wereldkampioenschap OK
19 november: Sakhir (Bahrein)

Wereldkampioenschap OK-Junior
19 november: Sakhir (Bahrein)

Academy Trophy van de CIK-FIA
24 april: Essay (Frankrijk)
26 juni: Portimao (Portugal)
4 september: Kristianstad (Zweden)

Alle geïnteresseerden kunnen meer informatie vragen via het mailadres info@w-racingteam.com. Kandidaturen kunnen tot 12 februari 2016 worden ingestuurd!

WRT pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 19 januari 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons