van der Horst

WRT maakt LMP2 debuut in Spa

Team WRT - Ligier JSP2
Team WRT - Ligier JSP2
WRT zal over twee weken debuteren in de LMP2-klasse met een Ligier JSP2 ter gelegenheid van de European Le Mans Series manche op het circuit van Spa Francorchamps. De equipe onder leiding van Vincent Vosse zal de wagen inzetten voor Laurens en Dries Vanthoor, aangevuld met voormalig F1-rijder Will Stevens. Vooralsnog betreft het een eenmalige uitstap, al sloot Vosse niet uit dat het team volgend jaar een volledig programma zou afwerken. Stevens keert voor het eerst sinds Le Mans terug achter het stuur van een LMP2, terwijl Laurens Vanthoor reeds over heel wat ervaring beschikt met de Ligier. Dries Vanthoor zal echter zijn debuut maken in de prototyperacerij.
"Het is een publiek geheim dat we de prototype-racerij en de LMP2-klasse welke de ruggegraat is van de ELMS van nabij volgden", legde Vosse uit. "We beschikken nu over de mogelijkheid om een mooi nieuw project in het leven te roepen, samen met een effectieve organisatie als Onroak Automotive." Dat betekent niet noodzakelijk dat er een GT3 en TCR programma van het team uit Baudour zou wegvallen, al maakte Vosse van de gelegenheid gebruik om aan het Britse Autosport kritiek te geven op de BoP en minimum pitstoptijd in Blancpain Endurance.
 
2017 zou een goed moment zijn voor WRT om in te stappen in het LMP2-verhaal aangezien er vanaf dan een nieuw technisch reglement van kracht is met slechts vier chassis opties. Een campagne in het FIA WEC zou de voorkeur genieten.

Foto: WRTDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op maandag 12 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa-Francorchamps.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons