van der Horst

WRT met Dries Vanthoor naar Dubai en Bathurst

MS7 by WRT - Audi R8 LMS
MS7 by WRT - Audi R8 LMS
WRT zal over een kleine maand voor de derde opeenvolgende keer aan de start verschijnen van de 24 Hours of Dubai, de etmaalrace die het Belgische team in 2016 bij zijn debuut won. In 2018 schrijven de troepen van Vincent Vosse één Audi R8 LMS in onder de vlag van MS7 by WRT. Voor het eerst in zijn bestaan trekt WRT ook naar Australië voor de Bathurst 12 Hour, waarbij het één wagen inzet in de Pro-klasse en één in Pro-Am. Voor beide wedstrijden vormt kersvers fabriekspiloot Dries Vanthoor het speerpunt.
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
De Audi R8 LMS zal in Dubai van 11-13 januari de sporen krijgen van Mohamed Bin Saud, Dries Vanthoor, Christopher Mies en Michael Vergers. In Australië zal Audi Sport Team WRT één R8 inzetten voor de vertrouwde combo Robin Frijns, Stuart Leonard en Dries Vanthoor. Een zusterwagen verschijnt aan de start in Pro-Am voor een al even befaamd trio: Paul Dalla Lana, Mathias Lauda en Pedro Lamy. Deze heren verdienden hun eremetaal recent in het FIA WEC, waarbij ze de titel in LM GTE-Am veroverden.

Robin Frijns & Vincent Vosse
Robin Frijns & Vincent Vosse
Bovendien kent de komst van Pedro Lamy nog een extra speciaal kantje, want WRT-teamchef Vincent Vosse veroverde in 2006 nog de ELMS titel met de Portugees en de Zwitser Gabriële Gardel op een Aston Martin DBR9 van Labre Competition. Het trio mocht dat seizoen tweemaal het hoogste schavotje beklimmen in de GT1-klasse. Pierre Dieudonné, die viermaal deelnam aan de Barhurst 1000 in de jaren '80, zal trouwens sportief directeur zijn tijdens de race.

Foto's: Georges De Coster, WRT & Belgian Audi ClubSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 19 december 2017.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons