van der Horst

WRT naar DTM als Audi-klantenteam

Vincent Vosse & Dieter Gass
Vincent Vosse & Dieter Gass
WRT breidt haar activiteiten in 2019 uit naar de Deutsche Tourenwagen Masters. Het Belgische team, dat al sinds het prille begin in 2009 nauw samenwerkt met Audi, zal volgend jaar twee exemplaren van de Audi RS 5 runnen in het hoogstaande kampioenschap, dat voor het eerst sinds 2005 weer een Belgische manche heeft. De troepen van Vincent Vosse krijgen echter geen volwaardig fabrieksstatuut en WRT wordt het allereerste klantenteam in het moderne tijdperk. De komst van het Belgische team vult voor een deel de leemte na het vertrek van Mercedes, gisteren werd ook al de komst van Aston Martin wereldkundig gemaakt.
  • Oeste Kart
Loïc Duval - Audi Sport Team Phoenix
Loïc Duval - Audi Sport Team Phoenix
Dat WRT al langer werkte aan een DTM-programma was een publiek geheim en Vosse werd tijdens de manche op de Nürburgring al in de paddock gespot. "Samen met ITR (organisator, nvdr.) hebben we de voorbije maanden hard gewerkt om DTM terug open te stellen voor klantenteams", liet Audi Motorsport baas Dieter Gass optekenen. "We zijn verheugd om het eerste klantenteam voor te stellen in het huidige tijdperk. Ik weet hoe sterk WRT is en ik ben ervan overtuigd dat WRT het potentieel heeft om zich in de DTM te vestigen."

"Promoveren naar de DTM was altijd al een droom van ons", aldus Vosse. "Als een lid van de Audi familie hebben we DTM altijd van nabij gevolgd. Het is altijd een sterk platform geweest. Er is geen beter moment om in te stappen dan nu, de nieuwe 2.0 liter turbomotoren worden in 2019 geïntroduceerd en alle teams starten vanaf nul met deze nieuwe krachtbron. We krijgen hetzelfde materiaal als de fabrieksteams. Dat is wat de DTM zo interessant maakt voor ons en zeker ook voor andere teams in de toekomst." Bij BMW is er onder meer sprake van dat Motorsport Competence Group AG (beter bekend als ROWE Racing) zal instappen als klantenteam, in dat geval zullen er 18 à 20 wagens op de grid staan volgend jaar.

Foto: Audi & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 12 oktober 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons