van der Horst

WRT onthult rijders en nieuwe kleuren voor Blancpain GT

WRT - Audi R8 LMS GT3
WRT - Audi R8 LMS GT3
W Racing Team heeft op een regenachtig Circuit Zolder voor het eerst getest met de Audi R8 LMS in de kleuren voor het seizoen 2018. Het mag geen verrassing genoemd worden dat onze landgenoot Dries Vanthoor een volledig programma afwerkt met het team uit Baudour, maar ook West-Vlaming Fred Vervisch maakt bij gelegenheid deel uit van het geheel. Vervisch vervangt Robin Frijns wanneer onze noorderbuur verplichtingen heeft in de DTM.
WRT - Audi R8 LMS GT3
WRT - Audi R8 LMS GT3
WRT schroeft de deelname in de Blancpain GT Series Endurance Cup terug naar twee wagens om zijn inspanningen te kunnen concentreren in een steeds meer hoogstaand kampioenschap. De namen van de rijders laten dan ook weinig aan de verbeelding over. Limburger Dries Vanthoor deelt de R8 LMS #1 met medefabrieksrijder Christopher Mies en gewezen Ferrari-rijder Alex Riberas. De tweede rijdersbezetting (#17) bestaat uit Sprint Cup-kampioenen Stuart Leonard en Robin Frijns, naast de veelbelovende Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde. Frédéric Vervisch springt bij wanneer Frijns aan het werk is in DTM.

WRT - Audi R8 LMS GT3
WRT - Audi R8 LMS GT3
In de Blancpain Sprint Cup verdwijnt enkel de Audi van Enzo Ide, die zich dit seizoen concentreert op het rallycross-gebeuren. WRT neemt dus vier inschrijvingen op zich, waarvan de #3 nog even moet wachten op de namen van zijn rijders. Alex Riberas deelt de #1 met Chris Mies, terwijl Dries Vanthoor over enkele weken het seizoen aanvangt in Zolder met ex-F1-rijder Will Stevens als teamgenoot. Robin Frijns (of Fred Vervisch) en Stuart Leonard verdedigen samen hun titel van 2017.

Robin Frijns & Vincent Vosse
Robin Frijns & Vincent Vosse
Vincent Vosse, teambaas WRT: "Zoals ik eind vorig seizoen reeds zei, willen we het aantal ingezette wagens verminderen om sterker voor de dag te komen, zowel op technisch als op sportief vlak. Dat is waarom we in de Blancpain GT Series met twee R8 LMS in de Endurance Cup en vier exemplaren in de Sprint Cup aantreden. Zoals u kan zien, zijn de bezettingen die we dit seizoen hebben samengesteld simpelweg fantastisch en ik ben er zeker van dat ze enorm competitief zullen blijken."

SPRINT CUP:
#1 Álex Riberas (E) – Christopher Mies (D)
#2 Dries Vanthoor (B) – Will Stevens (GB)
#17 Stuart Leonard (GB) – Robin Frijns (NL)
# 3  TBC – TBC

ENDURANCE CUP:
#1 Christopher Mies (D) – Álex Riberas (E) – Dries Vanthoor (B)
#17 Stuart Leonard (GB) – Robin Frijns (NL) – Sheldon van der Linde (ZA)

Foto's: Georges De Coster & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Series op donderdag 22 maart 2018.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons