van der Horst

WRT richting RCCO World eX met eSports team

eSport Team WRT eX Zero
eSport Team WRT eX Zero
Vorig jaar zette WRT zijn eerste stappen in de virtuele wereld en het blijft dit ook verder doen in 2021. Het team uit Baudour heeft zich namelijk aangemeld voor de RCCO World eX, een kampioenschap dat georganiseerd wordt door Mike Rockenfeller en dat mikt op tien teams die met zowel een echte piloot als een simracer aan de start verschijnen. Bij e-WRT rekenen ze op twee Belgische krachten met Dries Vanthoor en Fabrice Cornelis.
  • STX Motorhomes
RCCO World eX is vorig jaar in het leven geroepen door Mike Rockenfeller waarbij virtueel racen en het klimaat in één kampioenschap gegoten worden. De piloten gaan op rFactor2 met een elektrische concept car aan de slag die speciaal gecreeërd werd voor dit kampioenschap. Ook werd de kalender al bekend gemaakt, waarbij de piloten op 10 verschillende circuits het tegen elkaar zullen opnemen en het publiek op 18 races per avond wordt getrakteerd.

Naast e-WRT heeft ook al ondermeer Absolute Racing en Williams eSports toegezegd om deel te nemen, terwijl uittredend Formule E-kampioen António Félix da Costa als gast zal optreden tijdens de eerst eX Prix die plaats vindt op het virtuele circuit van Silverstone op 11 maart. De finale zal afgewerkt worden op de Nürburgring.

Foto: RCCO World eXSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op vrijdag 26 februari 2021.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons