van der Horst

WRT tekent voor volledig seizoen in Blancpain GT Asia

OD Racing by WRT - Audi R8 LMS GT3
OD Racing by WRT - Audi R8 LMS GT3
WRT zal het volledige seizoen van de Blancpain GT Series Asia betwisten. Het succesvolle team van Vincent Vosse en Yves Weerts gaat de Audi R8 LMS GT3 van het Maleisische OD Racing ondersteunen. Afgelopen jaar stond WRT reeds eenmaal aan de start van een BGT Asia-race, maar 2018 moet het eerste volledige seizoen worden, waarbij niets minder dan de titel het doel mag zijn. Afgelopen jaar miste rijder Mitch Gilbert de titel met één luttel punt.
Vincent Vosse
Vincent Vosse
"Azië stond al een tijdje op ons lijstje, maar het is pas sinds 2017 dat we een degelijke manier vonden om naar daar af te zakken", vertelt WRT-teambaas Vincent Vosse. "Het was een onmiddellijk succes met meerdere zeges in de Audi R8 LMS Cup. Tijdens de winter diende zich een mogelijkheid aan om samen te werken met OD en Mitch en het was vrij snel duidelijk dat dit de juiste beslissing was. Blancpain GT Asia is een logische stap voor WRT, na zoveel successen in de Europese Blancpain Series. Het lijkt alsof alle puzzelstukjes in elkaar vielen."

Wie de teamgenoot van Gilbert gaat worden, is nog niet duidelijk. De Blancpain GT Series Asia begint op het voormalige F1-circuit in Sepang op 14 april. Het seizoen telt 6 meetings en 12 wedstrijden. Naast één manche in Maleisië en één in Thailand staan Japan en China elk tweemaal op de kalender.

Foto's: Arne Simons & Blancpain GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zaterdag 17 februari 2018.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons