van der Horst

WRT trekt leger nieuwe rijders aan voor uitgebreid Blancpain programma

WRT Audi R8 LMS GT3
WRT Audi R8 LMS GT3
Wie Blancpain GT zegt, denkt meteen aan WRT. Sinds de oprichting van het GT3-kampioenschap in 2011 scoorde het Belgische Audi team er maar liefst 22 titels. Net als in 2018 brengt Belgian Audi Club Team WRT vier exemplaren van de Audi R8 LMS GT3 (met EVO-kit) aan de start in de Blancpain GT World Challenge Europe (voorheen Sprint Cup), terwijl het programma in de Endurance Cup wordt uitgebreid met een extra bolide tot drie speerpunten. Nog meer dan de voorbije seizoenen is er sprake van een grote influx van jonge rijders, wat resulteert in een sterke aanwezigheid in de Silver Cup. Van Belgische zijde tekent Dries Vanthoor uiteraard weer present, terwijl Charles Weerts de opstap maakt na een sterk debuut in de FIA GT Nations Cup eind vorig jaar.
In de World Challenge Europe komen twee wagens uit in de topklasse. Dries Vanthoor zal er de Audi met startnummer #1 delen met Ezequiel Pérez Companc. De Argentijn kwam de voorbije twee seizoenen uit op een Lamborghini Huracán GT3 uit de stal van Grasser Racing Team (zowel in Blancpain als ADAC GT) en scoorde sporadisch enkele overwinningen en podiumplaatsen. Op de Audi #2 treffen we Charles Weerts (zoon van teameigenaar Yves), die als leermeester niemand minder dan de ervaren Christopher Mies naast zich krijgt.

De twee overige Audi R8 LMS Evo zullen uitkomen in de Silver Cup. De Audi #10 wordt bemand door Oscar Tunjo en Rik Breukers. Net als Pérez Companc heeft de 20-jarige Nederlander een verleden bij Grasser Racing, waarmee hij recentelijk nog voor de tweede maal de 24 uren van Daytona won, gevolgd door de 12H of Sebring. Tunjo is dan weer een 23-jarige Colombiaan die vorig jaar met een Audi van Phoenix Racing de ADAC GT Masters betwistte, weliswaar zonder opmerkelijke resultaten. De laatste World Challenge line-up bestaat uit Shae Davies en Tom Gamble (#17). Laatstgenoemde is overigens de meest recente winnaar van de McLaren Autosport BRDC Young Driver Award en volgde daarmee namen op als Dan Ticktum, Lando Norris, Oliver Jarvis, Paul di Resta, Jamie Green, Jenson Button en David Coulthard.

In de Endurance Cup krijgen Vanthoor en Pérez Companc versterking van Álex Riberas op de #2 (PRO), de Spanjaard greep vorig jaar net naast de Sprint Cup titel en keert dit jaar dus alleen terug voor de langere uithoudingsraces. Charles Weerts en Rik Breukers vormen samen met voormalig Nissan GT Academy laureaat Ricardo Sánchez een te duchten combinatie op de Audi #10 in de sterk bezette Silver Cup, terwijl ook Shae Davies, Paul Petit en Alex MacDowall uitkomen voor WRT in de categorie voor jonge wolven. De 25-jarige Petit werd vorig jaar knap derde in de LMP2-klasse van de European Le Mans Series en won meteen de openingsmanche in Paul Ricard.

Verder staan er nog een aantal wedstrijden van Intercontinental GT Challenge op de planning, waarvan de California 8 Hours en 24H of Spa al vastliggen. Ook bij de 12 Uren van Spa, onderdeel van de 24H Series, zal er een WRT Audi aan de start staan, met Stanislav Minsky, Steijn Schothorst en Marco Seefried aan het stuur. Tot slot staan er ook drie races van het VLN Langstreckenmeisterschaft op het menu, met het Franse trio François Perodo, Mathieu Vaxivière en Emmanuel Collard.

Blancpain GT World Challenge Europe

#1  Ezequiel Pérez Companc (AR) – Dries Vanthoor (BE)  PRO
#2  Charles Weerts (BE) – Christopher Mies (DE)  PRO
#10  Oscar Tunjo (CO) – Rik Breukers (NL)  Silver
#17  Shae Davies (AU) – Tom Gamble (UK)  Silver

Blancpain GT Series Endurance Cup

#2  Álex Riberas (ES) – Ezequiel Pérez Companc (AR) – Dries Vanthoor (BE)  PRO
#10  Charles Weerts (BE) – Rik Breukers (NL) – Ricardo Sánchez (MX)  Silver
#17  Shae Davies (AU) – Paul Petit (FR) – Alex MacDowall (UK)  Silver

Foto: Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op donderdag 21 maart 2019.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons