van der Horst

WRT vult TCR-leegte met volwaardig ADAC GT programma

WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
WRT zal haar actieterrein in 2020 uitbreiden naar de ADAC GT Masters, maar ook NLS (voorheen VLN) en de 24 uren van de Nürburgring krijgen hernieuwde aandacht. Tot slot wordt ook de 12 uren van Sebring toegevoegd aan het Amerikaanse luik. De uitbreiding van de GT-activiteiten volgt op het stopzetten van het TCR-programma.
Op de voorlaatste dag van het jaar blikt WRT vooruit op het volgende seizoen. De GT World Challenge Europe staat uiteraard nog steeds centraal, maar voor het eerst legt het team uit Baudour zich ook toe op de ADAC GT Masters, een kampioenschap dat qua kwaliteit en kwantiteit niet moet onderdoen voor het sprintkampioenschap van SRO. De equipe van Vincent Vosse zal er twee wagens aan de start brengen voor nog nader te bepalen rijders. Na een jaar afwezigheid zal WRT eveneens terugkeren naar de 24 uur van de Nürburgring en een selectief NLS-programma. Tot slot werd naast de deelnames aan de 24 uur van Dubai en Daytona voor het eerst ook de 12 uur van Sebring toegevoegd. Het DTM-hoofdstuk werd eerder deze maand al gefinaliseerd.

"We richten onze pijlen opnieuw op twee categorieën, DTM, waar we een solide basis hebben gelegd voor ons tweede seizoen, en GT3-races, wat onze kernactiviteit blijft," aldus Vosse. "Details zullen in de komende weken worden onthuld, omdat we nog steeds in gesprek zijn met een aantal coureurs om de laatste beschikbare stoelen te vullen, maar het voornaamste nieuws vandaag is de aankondiging van onze eerste volledige campagne in de ADAC GT Masters. Het ziet er enorm competitief uit en we kijken er echt naar uit om er deel van uit te maken. ”

Foto: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT3 op maandag 30 december 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons