van der Horst

WS by Renault: Voorbeschouwing Renault Clio Cup Benelux

Clio Cup Benelux
Clio Cup Benelux
Na goed zeven weken wachten, staat in Spa-Francorchamps tijdens de World Series by Renault de tweede manche van de Clio Cup Benelux op de kalender. Het is meteen ook de eerste afspraak van de Belgian Clio Cup, een initiatief dat door de Belgische federatie RACB ondersteund wordt. In Spa worden de Belgische en Nederlandse deelnemers opgewacht door de Franse Clio Cup of Clio Cup France, wat maakt dat we meer dan 40 Clio 4 en Clio 3 op de prachtige omloop in de Ardennen zullen zien. Spanning en spektakel verzekerd!
  • Powercars
Stephane Polderman
Stephane Polderman
Exact vijftig jaar geleden startte het verhaal van Renault met de merkencups. Alles begon met de Renault 8 Gordini en diens opvolger de Renault 12 Gordini. In onze contreien kwam het echt op gang met de legendarische Renault 5’jes, gevolgd door de eerste en tweede generatie Clio en de Mégane. Na de Mégane volgden weer de Clio 3 en nu de allerlaatste versie van de Clio, de ‘4’. Het is dan ook geen verrassing dat er met die nieuwe Clio Cup voor het tweede opeenvolgende seizoen bij ons geracet wordt. Sebastiaan Bleekemolen werd kampioen Clio Cup Benelux 2014 en hij en vele andere gaan op zoek naar de titel 2015.

Op Circuit Park Zandvoort werd tijdens de Paasraces dit seizoen als geracet met zeges voor de jonge talenten Loris Hezemans en Niels Langeveld. Ook vader en zoon Michael en Sebastiaan Bleekemolen, comeback man Jan Muys, René Steenmets, Ronald Morien, Stan Van Oord en Maurits Sandberg gaan voor de plaatsen op het podium in Spa-Francorchamps. Voor de races in Spa komen enkele snelle Belgen het de Nederlanders meer dan lastig maken. Onder meer Stéphane Polderman en Romain De Leval komen met een Clio 4, terwijl Tony Verhulst, Filip Uyttendaele en Romain de Geer het in een Clio 3 zullen proberen. Zij nemen het op tegen de kampioen Clio 3 Challenge 2014 Wilbert van den Burg en Jos Veldboer. Hou ook rekening met de Clio 4 van het Belgische X-Pect Motorsport, waar de Franse Belg Patrick Perrin voor vuurwerk kan zorgen.  

Dit weekend krijgt u bovendien dubbel spektakel geboden. De deelnemers aan de Clio Cup Benelux 2015 krijgen het gezelschap van hun collega’s uit Frankrijk. Zo staan er zaterdag en zondag niet minder dan goed 40 Clio voor het groene licht, voor twee races van 25 minuten en één ronde.

Clio Cup Benelux en Belgian Clio Cup vormen één front
RACB Sport steunt de nieuw competitie


Michael Bleekemolen - Clio Cup Benelux
Michael Bleekemolen - Clio Cup Benelux
De Belgen krijgen met de steun van de zeer actieve Belgische autosportfederatie RACB een eigen Belgian Clio Cup. De competitie maakt integraal deel van de succesvolle Clio Cup Benelux uit en omvat de drie meetings op Belgische bodem, te weten de World Series by Renault in Spa, de Zolder Super Prix (20-21 juni) en het Europese NASCAR weekend, opnieuw op Circuit Zolder (3-4 oktober). De winnaar van de Belgian Clio Cup zal als prijs zijn licentie voor de TRC 2016 op zak mogen steken en ook nog enkele mooie andere voordelen liggen op haar of hem te wachten.

Xavier Schène (Directeur RACB Sport): “In 2014 zagen we de succesvolle revival van de Clio Cup Benelux. Onder meer de jonge Régis Gosselin, winnaar van de Renault talentenjacht 2014, zorgde er voor enkele mooie Belgische prestaties en podiumplaatsen. Omdat we er zeker van zijn dat er in ons land nog veel meer talent huist, willen we de jonge Belgische rijders motiveren om het vak te leren in een merkencompetitie. De RACB biedt daarom aan de winnaar van de Belgian Clio Cup de licentie voor de TCR 2016 aan, zoals iedereen ondertussen weet, de nieuwe hoogstaande toerwagencompetitie in de Benelux die volgend seizoen op gang zal worden geschoten.”

Tussenstand Clio Cup Benelux: 1. Hezemans 44, 2. Langeveld 42, 3. De Groot 32, 4. S. Bleekemolen 28, 5. M. Bleekemolen 21….
 
More info: http://cliocupbenelux.com/ en https://www.facebook.com/RenaultClioCupBenelux

Clio Cup Benelux Press
   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons