van der Horst

WSbR: Renault Sports Trophy beleeft wereldpremière op Spa

Wolfgang Reip en Sarah Bovy
Wolfgang Reip en Sarah Bovy
Wie dit weekend afzakt naar de World Series by Renault op het circuit van Spa Francorchamps zal getuige zijn van een ware wereldpremière, namelijk de eerste twee races van de Renault Sports Trophy. Vanaf dit seizoen neemt de Renault Sport R.S. 01 de plaats in die vroeger toebedeeld was aan de Megane Trophy. De snelle Cupwagens zullen samen met de Red Bull F1 van Max Verstappen de show stelen op het Ardeense circuit, een bijkomende attractie vormt de wagen #14 die bestuurd wordt door een sympathiek Belgisch duo bestaande uit Wolfgang Reip en Sarah Bovy. Vrijdag stonden er al twee vrije trainingen op het programma waarbij de rijders nader kennis konden maken met de snelle cupwagen. Steijn Schothorst (Equipe Verschuur) zette de snelste dagtijd neer.
Roy Geerts - V8 Racing
Roy Geerts - V8 Racing
In de ochtendsessie was de snelste chrono nog voor Roy Geerts (V8 Racing) maar in de namiddag gingen de tijden naar beneden en het was Steijn Schothorst die uiteindelijk de primus van de dag werd met een rondetijd van 2:13.449. De sessie werd al na één ronde onderbroken met code rood na een sortie van Bas Schothorst (Zele Racing), maar de rest van de trainingen verliep zonder incidenten. Met een ronde in 2:14.654 was Geerts de snelste voor Steijn  Schothorst en David Fumanelli (Oregon Team). Wolfgang Reip die pas op het circuit kennis maakte met zijn nieuwe bolide klokte de tiende tijd. Reip was verbaasd over de fenomenale wegligging van de R.S. 01 waardoor de wagen prestaties levert een GT3 waardig.
  
In de 70 minuten durende training in de namiddag gingen de rondetijden gestaag naar beneden tot in het laatste kwartier Steijn Schothorst een 2:13.449 op de tabellen zette.David Fumanelli was ditmaal tweede snelste in 2:13.473, Luciano Bachetta (Oregon Team), Alan Hellmeister (Oregon Team) en
Steijn Schothorst - Equipe Verschuur
Steijn Schothorst - Equipe Verschuur
Andrea Pizzitola (ART Junior) volgden. Sarah Bovy (Monlau Competition) liet een mooie 2:15.876 optekenen en was daarmee net iets sneller dan haar teamgenoot Reip (2:15.937). Voor deze eerste meeting ooit van de Renault Sports Trophy tekenden 13 wagens present.  Duidelijk slaat de klasse aan bij onze Noorderburen, V8 Racing brengt drie wagens aan de start en Equipe Verschuur twee en daarnaast staan er niet minder dan acht Nederlandse rijders op de deelnemerslijst.  

Foto's: Niels Vaeck
   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons