van der Horst

WSC Group maakt TCR Europe-kalender bekend

TCR Europe
TCR Europe
In 2024 telt de TCR Europe-serie zes meetings, verreden tussen april en september. De serie gaat van start in Vallelunga en zal vervolgens vóór de zomerstop Zolder, Salzburgring en Spa-Francorchamps aandoen. Het seizoen wordt afgesloten met twee evenementen in september in Brno en Valencia; dit laatste biedt een goede voorbereidingsmogelijkheid met het oog op de FIA ​​MSG die vier weken later zal plaatsvinden. In Spa racet TCR Europe op zaterdag voorafgaand aan de Funcup 25 uur.
Promotor Paulo Ferreirat: “We hebben om twee belangrijke redenen besloten om het schema terug te brengen van zeven naar zes evenementen en deze over vijf maanden te verdelen. Vooreerst willen we de exploitatiekosten verlagen, voorts willen we de deelnemers aan het kampioenschap de mogelijkheid bieden in andere evenementen aan te treden, zoals de TCR World Ranking Finale in Portimão of de FIA ​​Motor Sport Games in Valencia.”

Het format blijft hetzelfde, met twee vrije trainingen van 30 minuten, de kwalificatiesessie opgesplitst in Q1 en Q2, en twee races van 55 km met de grid van Race 2 gebaseerd op de kwalificatieresultaten met de omgekeerde top tien.

Naast de algemene titels voor rijders, teams en fabrikanten worden er drie trofeeën uitgereikt: de Rookie Trophy, de Diamond Trophy voor piloten ouder dan 36 en de Gen-1 Trophy voor de recent boven de doopvont gehouden klasse voorbehouden aan TCR-wagens van de eerste generatie.

Kobe Pauwels - Comtoyou Racing
Kobe Pauwels - Comtoyou Racing
Kampioen Tom Coronel zal er niet langer bij zijn, Major Tom richt zijn pijlen volgend seizoen op het GT3-gebeuren. Blijft  de vraag of we  Kobe Pauwels in de serie terugzien. Onze landgenoot zag zijn titelklansen in de finale meeting in Barcelona gefnuikt toen hij in de formatieronde voor de tweede race met een stukke aandrijfas naar de Comtoyou-box moest, met een frustrerende derde plaats in de eindstand als gevolg.
"Dat was inderdaad brute pech, ik had net zo goed kampioen kunnen worden" aldus Pauwels vandaag in een reactie. "Gezien mijn rallycrossverleden houd ik sowieso van sprintraces waar een contact hier of daar niet wordt geschuwd en ook niet meteen tot problemen of opgave leidt, maar anderzijds denk ik niet veel meer te bewijzen hebben in TCR Europe. Voor 2024  focus ik me dan ook in eerste instantie op GT3 of de TCR World Tour. Mocht dit om budgettaire redenen niet lukken, kan ik desgevallend nog steeds op TCR Europe terugvallen" klinkt het.

2024 TCR Europe – kalender

19/21 april – Autodromo Vallelunga Piero Taruffi
17/19 mei – Circuit Zolder
31 juni – Salzburgring
4/6 juli – Circuit de Spa-Francorchamps
6/9 september – Automotodrom Brno
27/29 september – Circuit Ricardo Tormo, Valencia

Foto's: Hans van OnsemDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op donderdag 14 december 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons