WSK Euro Series kampioenen gekroond in Sarno

Arvid Lindblad
De derde en laatste, ronde van de WSK Euroseries vond afgelopen weekend plaats in Sarno. Op het International Circuit Napoli rijfden Longhi (KZ2), Lindblad (OK), Keeble (OKJ) en Costoya (Mini) de titels binnen. In de OKJ deden onze landgenoten het opnieuw verdienstelijk, al bleef een top tien plaats buiten handbereik.
Vladimir Ivannikov
Een tweede plaats in de finale van de 60 Mini klasse, bleek voldoende voor Christian Costoya om de titel binnen te slepen. De Spanjaard moest enkel Vladimir Ivannikov voor zich dulden in de finale. Ivannikov dikte zijn puntentotaal dankzij zijn zege flink aan wat hem een tweede plaats in het kampioenschap opleverde. Derde werd Emanuele Olivieri, winnaar in Adria twee weken geleden. Onze landgenoot Dries Van Langendonck weerde zich opnieuw als een duivel in een wijwatervatje maar beterschap lijkt er voorlopig niet op komst. Van Langendonck werd pas 53e in de kwalificaties maar kon zich toch plaatsen voor de finale. Daarin werd hij 23e wat hem tot P12 in het algemene klassement brengt.

Alex Powell
Alex Powell
Harley Keeble won, in de OKJ klasse, de eerste ronde van het kampioenschap maar zag in de tweede ronde Freddie Slater, dankzij een overwinning, gevaarlijk dichtbij komen in de tussenstand. Alle ingredienten waren dus aanwezig om van de slotmanche een spektakelstuk te maken, maar geen van beiden kwam in de finale in aanmerking voor de zege. Die was er voor Alex Powell. De Jamaicaan maakte de titelstrijd daarmee razend spannend. Keeble werd na een penalty namelijk pas negende maar kan de titel wel mee naar huis nemen. Powell komt enkele luttele punten te kort voor de titel en werd tweede. Freddie Slater werd pas 20e in de finale en zakt naar P3 in de eindstand. Ean Eyckmans werd 13e in de finale, Douwe Dedecker 20e. Dedecker pakt daarmee de 24e plaats in de eindstand, Eyckmans staat als 31e geklasseerd maar reed niet het volledige kampioenschap. Lenn Nijs was de derde Belg die op Sarno in actie kwam. Hij kon zich helaas niet plaatsen voor de finale.

Arvid Lindblad zette met een zege in de OK klasse de kers op de taart. De Britt won de finale en pakte daarmee ook de titel. Ugo Ugochukwu staat als tweede geklasseerd in de eindstand maar haalt amper de helft van de punten die Lindblad bij elkaar sprokkelde. Het geeft aan met welke dominantie Lindblad dit kampioenschap naar zijn hand zette. Tymoteusz Kucharczyk pakt de derde plaats in de eindstand.

Pedro Hiltbrand
Riccardo Longhi volgt zichzelf op als kampioen in de KZ2 schakleklasse. Marijn Kremers verliet de voorlaatste manche in Adria met de beste papieren maar crashte zwaar in de openingsronde van het EK vorig weekend. De Nederlander moest daardoor verstek laten gaan voor deze wedstrijd en dat ontnam hem de kansen op de titel. Die is dus voor zijn teammaat Riccardo Longhi. Een vierde plaats in de finale volstond voor de Italiaan terwijl de zege naar Pedro Hiltbrand ging.

Foto's: WSK Karting

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 28 juni 2021.