van der Horst

WSK EuroSeries kampioenschap beslecht onder kunstlicht met podium voor Dedecker

Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
De hittegolf die Europa trof, hield ook in Italië stevig huis. Dat de slotmanche van de WSK EuroSeries karting onder kunstlicht, in het donker afgewerkt werd, was dan ook een verademing voor iedereen aanwezig in Adria. In het mooie complex van de Adria Raceway was er bovendien een Belg aan het feest. Douwe Dedecker verzekerde zich van de derde plaats in de eindstand van het kampioenschap na een nochtans lastige finale.
60Mini: Eyckmans mist een tikkeltje snelheid, Dedecker fiere derde in de eindstand.
Lenn Nijs
Lenn Nijs
Met Douwe Dedecker en Ean Eyckmans, hadden we twee Belgen in de voorste rangen van het kampioenschap. Daar waar Eyckmans al het volledige seizoen vooraan presteerde, kwam Dedecker eigenlijk pas na zijn winst in de voorlaatste manche, vorige week, in aanmerking voor eremetaal. Ook Lenn Nijs kwam opnieuw in actie in Adria. Hij werkte er zijn laatste Europese 60Mini wedstrijd af maar wist de finale, mede door pech, niet te halen. 

Die finale begon niet al te best voor kampioeschapsleider William MacIntyre. De Britt moest starten vanaf P10 maar kende een stevige crash met Nikola Tsolov in de openingsronde. De wedstrijd werd stilgelegd met de rode vlag waarna een ambulance de baan op kwam voor Nikola Tsolov die stevig over de kop sloeg bij dat incident. Tsolov kwam niet meer in actie maar was gezien de omstandigheden wel in orde. MacIntyre kon zijn plek bij de herstart wel weer innemen maar kwam nooit echt in het stuk voor.

Dat gold eigenlijk ook niet voor onze twee Belgen die vanaf de zesde rij aan de finale mochten beginnen. Rashid Al Dhaheri, de groostte uitdager in het kampioenschap kende wel een prima start en sloot achter Dimitry Matveev als tweede aan. Al Dhaheri leek Matveev de overwinning te gunnen en nam geen risicos. Winst voor Matveev en titel voor Al Dhaheri. Dedecker finishte de race als tiende, genoeg voor een mooie derde plaats in de eindstand van het kampioenschap! Ean Eyckmans kwam als twaalfde voorbij het zwart-wit geblokt. 

OKJ: Antonelli domninant naar winst en titel!
Kimi Antonelli
Kimi Antonelli
Kimi Antonelli heeft de WSK EuroSeries met de nodige dominantie afgesloten. De Italiaan was op vrijdag de snelste in de kwalificaties van de OK-Junioren, behield de kop na de heats, won met overtuiging zijn prefinale en reigde daar een hele mooie overwinning in de finale aan vast! Achter Antonelli moest Thomas Ten Brinke, toezien hoe het gat alleen maar groter werd. De Nederlander kwam wel als tweede over de streep en is ook tweede in de eindstand. 

OK: Travisanutto voor Beganovic en Patterson
Gabriele Mini
Gabriele Mini
Gabrielle Mini toonde zich tijdens de kwalificaties de snelste van het pak OK rijders. Ook in de finale kwam de Italiaan het beste van de lijn en hield er een strak tempo op na. Kirill Smal sloot als tweede aan, maar het echte gevecht speelde zich daarachter af. Travisanutto, leider in de tussenstand moest vechten voor een plek in de top drie en verloor die uiteindelijk aan Dilano Van T'Hoff. Gelukkig voor hem, hadden ook zijn titelconcurrenten de nodige moeite om plaatsen op te schuiven. Dino Beganovic kwam slechts als achtste over de streep terwijl Dexter Patterson het nog erger te verduren kreeg. Hij kreeg nul punten achter zijn naam na een crash met de Amerikaan, Jace Gessel. Vooraan won Mini dus voor Smal en Van T'Hoff maar de titel is voor Travisanutto die Beganovic en Patterson weet af te houden. 

Foto's: Vincent Franken - FM-Images

 
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 1 juli 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons