van der Horst

WSK kampioenschappen weer van start in Adria

Start WSK Super Master Series - Lonato
Start WSK Super Master Series - Lonato
Halverwege de WSK Super Master Series, moest de organisatie van de Italiaanse kart kampioenschappen noodgedwongen de stekker uit het kampioenschap trekken. Nu de CIK FIA zijn kalender voor de rest van het seizoen heeft vrijgegeven konden ook de populaire WSK Series weer aan hun kalender werken en deze gisteren voorstellen.
  • Skylimit Events
Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
De WSK Super Master Series waren halfweg toen het door Covid-19 zwaar getroffen Italië in lockdown ging. De WSK kampioenschappen, die internationaal zeer hoog aangeschreven staan, worden vooral in Italië afgewerkt en gingen dus voor onbepaalde tijd op de schop. 

Tot gisteren dus, want eind deze maand vinden in Adria ronde drie en vier van de WSK Super Master Series plaats. Twee rondes in één weekend dus, met finales zowel op zaterdag als zondag, stellen de deelnemers in staat om het kampioenschap in sneltempo af te werken. 

Gilles Stadsbader
Gilles Stadsbader
Ook voor de rest van de WSK-kampioenschappen is er inmiddels duidelijkheid. De WSK EuroSeries start op 12 juli in Sarno waarna er opnieuw een dubbel weekend afgewerkt wordt, dit keer in Lonato, op 20 september. De WSK Open Cup staat gepland over twee wedstrijden, beide in het weekend van 28 en 29 november in Adria. De WSK Final Cup wordt de laatste wedstrijd van het seizoen en zal op 13 december plaatshebben in Sarno. 
 Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op woensdag 17 juni 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons