WSK Open Cup besluit met dubbel raceweekend in Adria

WSK Karting Series
Met een dubbel raceweekend in Adria waarin zowel op zaterdag als op zondag finales werden afgewerkt, zit nu ook het WSK kampioenschap er op. De WSK Open Cup was het laatste kampioenschap dat de WSK karting series dit jaar organiseerde. Het bevestigde daarmee wat al in de lucht hing. De WSK Final Cup, die normaal op 13 december zou doorgaan, wordt afgelast.
Een bomvol programma vormde dit weekend dus het sluitstuk van een waanzinnig seizoen. Niet de eerste keer dit jaar, organiseerde de WSK een dubbel weekend met aparte trainingen, kwalificaties, heats en uiteraard ook finales.

De Pool Maciej Gladysz is de winnaar in de 60 Mini klasse. De Parolin-piloot won de eerste manche van het kampioenschap op zaterdag maar moest de zege op zondag aan Tiziano Monza laten. Gladysz had in een felbevochten tweede finale genoeg aan een vijfde plek om de titel binnen te halen. Tiziano eindigde op de tweede plek, terwijl René Lammers, de zoon van Jan, beslag legde op de derde plaats in de eindstand. Dries Van Langendonck, woonachtig in Noord Limburg, eindigde sterk als 14e nadat hij naar de pole reed in de eerste kwalificatiesessie! Overige Belgen verschenen niet aan de start. Lenn Nijs, vaste waarde in dit kampioenschap, bereidt zich reeds voor op de overstap naar de Junioren, volgend jaar.

Freddie Slater en Martinius Stenshorne verdeelden de zeges in de OKJ. Slater was de beste in race één en had voldoende aan een vijfde plaats in race twee om de titel veilig te stellen. Hij gaat Arvid Lindblad en Karol Pasiewicz vooraf en pakt daarmee opnieuw een titel, in het jaar waarin hij wereldkampioen werd. Langs Belgische zijde was er minder goed nieuws te melden voor Ean Eyckmans die vroegtijdig naar huis moest wegens een rugblessure. Douwe Dedecker, de tweede Belg in het 43 koppige Junioren veld, werd 28e.

In de OK klasse, stond er geen maat op Taylor Barnard. De Britt domineerde gedurende de hele week met een dubbele winst in beide prefinales en finales. Norton Andreasson en Marcus Amand werden tweede en derde, maar de Zweed en de Fransman volgden al op ruime afstand in de puntentelling.

De KZ2 schakelkarts brachten opnieuw het nodige spektakel. Twee Nederlanders maakten er het mooie weer, met Stan Pex die de titel pakte voor de Italiaan Danilo Albanese en zijn landgenoot Senna Van Walstijn. Europees kampioen Viktor Gustavsson werd vierde in de eindstand, voor de Fransman Tom Leuilet. Van de 16 deelnemers, droeg er jammergenoeg geen enkele de Belgische vlag.

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op dinsdag 1 december 2020.