van der Horst

WSK Super Master Series kroont zijn kampioenen in Lonato

WSK Super Master Series
WSK Super Master Series
Na vier wedstrijdweekends, met het laatste afgelopen weekend in Lonato, kennen we de kampioenen van de WSK Super Master Series. De titels voor het 2021 seizoen komen toe aan Marijn Kremers (KZ2), Rafael Camara (OK), Rashid Al Daheri (OKJ) en Rene Lammers (60 Mini). Voor het slotweekend in Lonato, tekende opnieuw meer dan 300 racers present, komende uit 44 landen.
  • Shopa
Rene Lammers
Rene Lammers
In de 60 Mini klasse gaat de titel naar Nederlander René Lammers. De zoon van Jan Lammers begon ijzersterk aan het kampioenschap maar zag met de slotmanche in zicht Emanuele Olivieri naderen in de tussenstand. Een 21e tijd in de kwalificaties op vrijdag hielp de Nederlander niet. Toch toonde hij zich gretig en klom hij gestaag op in de tussenstand om de finale op zondag te domineren en daarmee de titel veilig te stellen. Lammers gaat de Italiaan Emanuele Olivieri en Christian Costoya vooraf in de eindstand van het kampioenschap. Onze landgenoot Dries Van Langendonck begon opnieuw veelbelovend aan het weekend maar stootte in de prefinale op een steeds wederkerend motorprobleem. De Limburger kwalificeerde zich niet voor de finale en werd vijftiende in de eindstand. 

Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
Douwe Dedecker en Lenn Nijs verdedigden opnieuw de Belgische eer in de OKJ. Ean Eyckmans is weer aan het trainen in de kart na een aanslepende ribblessure, maar liet voor de slotmanche wel nog verstek gaan. Dedecker toonde zich meteen bij de les en prijkte op een derde plaats algemeen na de kwalificaties. Lenn Nijs moest met P68 van een stukje verder opklimmen en slaagde daar uiteindelijk niet in. Hij wist zich te kwalificeren voor de prefinale maar werd daarin 31e en dat volstond niet voor een plaats in de finale. Douwe Dedecker hield vooraan wel stand en prijkte na de heats nog steeds op P3. Op de finale dag liep het helaas net wat minder. Dedecker moest tegelijkertijd aanvallen en verdedigen en viel terug tot buiten de top tien. In de eindstand wipt Rashid Al Daheri over Alex Powell, die als leider naar Lonato afzakte maar na een desastreuze kwalificatie niet genoeg punten sprokelde om de leiding vast te houden. Al Daheri dus kampioen, voor Mattheus Ferreira en Alex Powell. Dedecker eindigde net buiten de top tien, op P11, Eyckmans staat als 25e geklasseerd en Lenn Nijs als 94e maar hij reed, net zoals Eyckmans, niet alle manches. 

Arvid Lindblad was de snelste in de OK-klasse. Hij won de finale voor Rafael Camara, die de nieuwe kampioen is. Kimi Antonelli kruipt tussen beiden heren in, in de eindstand van de WSK Super Master Series. Daarmee eindigen er drie Kart Republic-racers in de top drie van eindstand in de OK. Luca Leistra komt zoals geweten niet meer aan de start maar Yannick De Brabander zorgde voor een onverwachte terugkeer in de OK-klasse door ontwikkelingswerk voor Praga op zich te nemen. Hij kwalificeerde zich netjes als 39e, maar haalde de finale uiteindelijk niet.

In de KZ2 kroonde Marijn Kremers zich tot kampioen. De voormalige wereldkampioen liet de eerste manche in Adria links liggen en pikte vanaf Sarno weer aan. Daar won hij meteen terwijl hij gisteren als tweede aantikte. Winnaar werd Fransman Emilien Denner, maar die reed dan weer enkel afgelopen weekend en maakte daardoor geen kans op de titel. Kremers pakt dus de titel voor Juho Valtanen die een nul score in Sarno duur betaald, zoniet, was de titel voor de Fin. Viktor Gustavsson werd derde in de eindstand. 

Foto's: Douwe Dedecker en WSK KartingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 26 april 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons