van der Horst

WSK Super Master Series kroont zijn kampioenen

Start OK
Start OK
Een bijzonder drukke week op de Adria Raceway kende vandaag zijn laatste finaledag. Er werden twee manches in één weekend afgewerkt en dus begon de actie op de baan al op dinsdag met de eerste kwalificaties. Gisteren werd de derde manche afgewerkt, vandaag viel dan het doek met de finales van manche vier. De Belgen die naar Adria afzakten, boekten progressie en tonen klaar te zijn voor de rest van het seizoen.
Lenn Nijs
Lenn Nijs
Lenn Nijs was de hele week snel onderweg. In de finale van gisteren zakte hij wat weg, maar vandaag was er een nieuwe manche, en dus nieuwe kansen! De Limburger reed op donderdag naar een zeventiende tijd, op een kleine vier tiende van de poletijd die door de Rus Dmitry Matveev werd gerealiseerd. In de reeksen van vrijdag kon Nijs niet veel goedmaken. Hij sloot de dag af als 21e algemeen, nog steeds een mooie prestatie in een veld van meer dan 60 deelnemers. Ook vandaag stonden er twee prefinales gepland. Nijs kwam uit in de eerste en werd hierin elfde. Winnaar was Rene Lammers, terwijl Kean Nakamura de tweede prefinale won. Nakamura nam in de finale meteen het voortouw ten opzichte van Lammers. Daarachter was het vooral kijken wat Matveev kon doen ten opzichte van zijn concurrenten voor de titel. Veel, zo bleek, want geen van hen kon vooraan meedraaien en hoewel Nakamura de finale op zijn naam schreef, bleek Matveev de meest constante gedurende het volledige kampioenschap. Lammers finishte de finale als negende en onze landgenoot Lenn Nijs kwam als 23e over de finish. Dmitry Matveev is de WSK Super Master Series kampioen. 

Eyckmans - Dedecker
Eyckmans - Dedecker
De OKJ kende dezelfde protagonisten als eerder deze week, en als de finale van gisteren. Na de heats greep Ugo Ugochukwu de pole voor de prefinale. Arvid Lindblad en Andrea Spina reden na de heats naar P2 en P3. Met Eyckmans op P8 en Dedecker op P13 zaten onze Belgen er goed bij. Rookie Tom Braeken volgde wat verderop op P34, maar was daarmee zeker niet kansloos voor een mooi eindresultaat. Ugochukwu kwam uit in prefinale A, en die schreef hij vrij makkelijk op zijn naam. In prefinale B trok Lindblad het laken naar zich toe, maar belangrijker waren de prestaties van onze Belgen. Zowel Eyckmans als Dedecker kwamen hier goed uit de verf en realiseerden een plaats in de top tien. Veelbelovend voor de finale van later op de dag. Ugochukwu nam bij het doven van de lichten de kop van het veld, terwijl Lindlad het eerder voorzichtig aanpakte. Zijn voorsprong in het kampioenschap was immers groot genoeg waardoor risico's nemen nergens voor nodig was. Onbedreigd reed Ugochukwu naar de overwinning, gevolgd door Andra Spina en Arvid Lindblad, die de nieuwe kampioen is. Ean Eyckmans hield goed stand in de eerste helft van het pak en de Kempenaar verzekerde zich van P16. Douwe Dedecker volgde wat verderop op P22, Tom Braeken besloot zijn debuutweekend op P29. Daarmee behaalde hij zijn doel; de finale halen. 

Gilles Stadsbader
Gilles Stadsbader
Nikita Bedrin hees zich ook op donderdag naar de top van het klassement na de kwalificaties in de OK klasse. Rafa Camara en Nicolo Cuman reden een tweede en derde tijd. Onze Belgen kenden opnieuw een vrij lastige kwalificatie, al moet gezegd worden dat dit wereldniveau is! Stadsbader reed naar P27 en daarmee deed de West-Vlaming vijf plaatsen beter dan Luca Leistra. De heats op vrijdag veranderden weinig aan de kop van het klassement, want opnieuw deelde Bedrin de lakens uit, voor Kimi Antonelli die twee plaatsen goed maakte en Taylor Bernard die zich op P6 kwalificeerde. Bedrin deed vanochtend prima zaken door zijn prefinale te winnen, terwijl Kimi Antonelli de tweede prefinale won. Beide titelpretendenten dus op de eerste rij, met Pedro Hiltbrand, de nummer twee in het kampioenschap op P3. Maar wat een heuse titelstrijd moest worden, draaide uit op een anticlimax. Hiltbrand kwam niet aan starten toe en Antonelli ging al in de openingsronde van de baan, waardoor hij ver terugviel. Bedrin daarintegen liet geen steken vallen en won niet alleen de finale, maar ook de titel. Onze landgenoten konden zich niet mengen in de strijd vooraan. Luca Leistra eindigde als 21e, Gilles Stadsbader kwam als 25e aan. 

In de KZ2 schakelklasse verschenen er geen Belgen aan de start. Simo Puhakka won net zoals gisteren de finale en verzekerde zich ook van de titel!

Foto's: FM-ImagesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zondag 5 juli 2020.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons