van der Horst

WSK Super Master Series van start in Adria

Pedro Hiltbrand
Pedro Hiltbrand
Op de omloop van Adria gingen dit weekend de WSK Super Master Series van start. In de Mini, OKJ en OK klasse, stonden in totaal 231 piloten aan de start, waaronder vijf Belgen. Drie daarvan, zagen we vorige week al in actie komen tijdens de WSK Champions Cup terwijl Kobe Pauwels en Ean Eyckmans dit weekend voor hun fabrieksdebuut stonden!
Lenn Nijs
Lenn Nijs
 60Mini: Lenn NIjs opnieuw naar de finale
Vorig weekend slaagde Lenn Nijs er niet in, maar dit weekend was het wel raak, een plek in de finale. In het 85 koppige Mini veld, reed Nijs naar een 41e plek in de kwalificaties. Na een ijzersterke zaterdag, werkte hij zich in de heats op naar een vijftiende plaats algemeen, goed voor een kansrijke startpositie in de prefinale. En ook daar liet de jongeling zich meteen opmerken, want na een ijzersterke wedstrijd eindigde de Limburger zijn prefinale op P7, met de snelste rondetijd achter zijn naam! Maar in de finale draaide het dan alsnog op een sisser uit. Nijs werd breed gedwongen aan de chicane en moest daardoor uitwijken, over de boordstenen. Daarbovenop klapte er nog eens een concurrent op Nijs waardoor het chassis de geest gaf. Nijs kon nog verder maar een goed resultaat zat er niet meer in. Enige troost, zijn snelste rondetijd in de prefinale werd niet meer verbroken! Winst was er voor Gerasim Skulanov, die zijn landgenoot Anatoly Khavalkin en Jimmy Helias voorafging. 

Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
OKJ: Debuut in mineur voor Ean Eyckmans, overige Belgen stranden in B-finale
Het werd geen walk in the park voor onze Belgen bij de Junioren. Nochtans, was het met argusogen uitkijken naar het debuut van Ean Eyckmans in deze klasse en naar de prestaties van Douwe Dedecker en Lorenz Lecertura. In de kwalificaties leek alles nog mogelijk want Dedecker en Eyckmans kwalificeerden zich respectivelijk op P19 en P28, Lecertura volgde wat verder op P56. Maar halfweg zaterdagmiddag kwam het nieuws over de opgave van Ean Eyckmans binnen. De kersvers Kosmic fabriekspiloot, bleek te veel last te hebben van een ribblessure en als er iets is wat je als karting piloot niet wil, is het wel een ribblessure. Eyckmans, die tot dan prima onderweg was in Adria, zou de rest van het weekend niet meer in actie komen. Douwe Dedecker timmerde verder aan de weg naar voren en stond na de heats 22e. Lorenz Lecertura stond 55e en hem wachttte een moeilijke taak. Maar ook Dedecker zag zijn kansen op een mooie finale slinken toen het er in zijn prefinale hard aan toe ging. Dedecker en Lecerture konden zich beiden niet plaatsen voor de finale en werden 19e en 28e in de B-finale. Alfio Spina, winnaar van de WSK Champions Cup vorige week toonde zich ook vandaag opperbest in Adria. In de openingsronde lag hij nog op een vijfde plaats, maar hij werkte zich stelselmatig op naar voren. Als laatste moest Arvin Lindblad eraan geloven en lag de weg naar de winst open. Achter de Italiaan werden Ugo Ugochukwu en Christian Ho tweede en derde.

Kobe Pauwels
Kobe Pauwels
OK: Pedro Hiltbrand geeft visitekaartje af, Kobe Pauwels crasht uit finale
Er zijn ook minder goede manieren om je visitekaartje af te geven aan je nieuwe baas op je eerste werkdag. Deze winter maakte Pedro Hiltbrand de overstap naar TonyKart en in een felbevochte finale kon de Spanjaard naar winst rijden. Maar makkelijk was dat allerminst. Joseph Turney nam de kopstart voor Hiltbrand, Thomas Ten Brinke, James Warthon en Harry Thompson. Wanneer Ten Brinke, Hiltbrand te grazen nam voor P2, leidde dat een hele boel positiewisselingen in. Voorbij halfweg de race kreeg de leider, Turney, het knap lastig. Thompson probeerde het een eerste keer, maar mislukte in zijn opzet en zag Kirill Smal langzijkomen. Smal op zijn beurt probeerde de leiding van Turney af te snoepen maar ook dat liep niet zoals gepland en na meermaals contact, was het Pedro Hiltbrand die de lachende derde was. De eerste zege van het seizoen voor de meervoudige wereldkampioen was een feit. Taylor Barnard en Dilano Van't Hoff profiteerden van de misstap van Small en Turney en werden tweede en derde. Kobe Pauwels, de enige Belg in de OK klasse, weerde zich goed bij zijn debuut voor birelART. Maar in zijn prefinale ging het mis toen een concurrent, Pauwels uitschakelde. Pauwels werd getorpeteerd en dat bracht uiteraard de nodige schade toe waardoor het einde oefening was voor de man uit Heppen. Maya Weug, een Nederlandse met Belgische moeder, werd tiende.

Op 23 januari komen de WSK Super Master Series terug in actie. Dan trekt de karavaan naar het Italiaanse Lonato voor de tweede van vier manches!

Foto's: FM-Images



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zondag 2 februari 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons