van der Horst

WSK titel voor Van Langendonck, podium voor Ramaekers bij debuut

Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck
Met de WSK Final Cup stonden er de voorbije twee weekenden nog twee belangrijke internationale wedstrijden op de programma. De eerste manche werd verreden in Lonato, de tweede en laatste afgelopen weekend op Franciacorta. De Belgen lieten opnieuw een sterke indruk na met een zege en titel voor Dries Van Langendonck in de OK-Junioren en een podium tijdens het debuut van Thibaut Ramaekers in de OK klasse.
  • LTF
Mini: Geen geluk voor Kumpen die achtste wordt in het kampioenschap
In de 60 Mini klasse was de zege voor Tristan Crisan. De Canadees hield William Calleja en Devin Walz achter zich. Bij de min tien jarigen kwam Henri Kumpen opnieuw goed voor de dag. Kumpen reed een achttiende tijd in de kwalificaties en werkte zich in de heats en prefinale netjes op naar de zevende plaats algemeen. Helaas draaide de finale uit op een sisser en viel Kumpen terug naar de zeventiende plaats. Hij wordt daarmee wel nog keurig achtste in de eindstand van het kampioenschap.
OK-Junioren: Zege en titel voor Van Langendonck
Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck wist de finale te winnen, op het circuit waar hij enkele maanden geleden de wereldtitel in de wacht sleepte. De Limburger klopte Niklas Schauffler en zijn teamgenoot Lewis Wherell in de strijd om de zege. Het leverde hem in één klap de titel op nadat hij in Lonato vierde werd en daarmee net naast het podium viel.
OK: Thibaut Ramaekers debuteert met podium, Eyckmans opnieuw in de top vijf
Ean Eyckmans
Ean Eyckmans
In de WSK Final Cup zagen we Thibaut Ramaekers debuteren in de OK klasse. De vice Europese kampioen OK-Junioren gaf na het WK aan te zullen overstappen naar de volgende klasse en gebruikte deze twee wedstrijden als voorbereiding op 2024. Ramaekers werd dit weekend derde in de finale na Sebastiano Pavan en Dmitry Matveev. Hij zag één plaats achter zich een tweede landgenoot vierde worden. Ean Eyckmans sluit daarmee een sterk, constant, seizoen opnieuw af met een mooie ereplaats. Lenn Nijs kwam na een kwalificatie in de middenmoot mooi terug tot een 21e startplaats in de finale waarin hij uiteindelijk als achttiende zou finishen. De titel is voor Matveev, Ramaekers pakt P3, Eyckmans P7 en Nijs P15.
KZ2: Trefilov de beste bij de schakelkarts
David Trefilov zegevierde in de laatste wedstrijd van de KZ2. De Duitser neemt daarmee ook de titel mee naar huis. Maksim Orlov en Christian Bertuca besluiten het kampioenschap als tweede en derde. 

Foto's: WSK Promotion & Ean EyckmansDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 27 november 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons