van der Horst

Anneau du Rhin: Poles voor Girolami (Honda) en Bennani (Audi), Magnus vijfde

Nestor Girolami - Münnich Motorsport Honda Civic TCR
Nestor Girolami - Münnich Motorsport Honda Civic TCR
Deze namiddag tijdens Q2 en Q3 was het telkens Nestor Girolami (Münnich Motorsport Honda) die de snelste tijd liet noteren op het circuit Anneau du Rhin. De Argentijn vertrekt dankzij zijn tijd van 1:26.546 tijdens Q3 dan ook van op de pole positie voor de eerste wedstrijd van morgen. Mehdi Bennani (Comtoyou Team Audi Sport) sloot Q2 als tiende af, wat hem de eerste startplaats oplevert voor race 2.
  • Hamofa Performance
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Doordat Lynk&Co zich op het laatste moment terugtrok uit het kampioenschap was Q1 eigenlijk nog voor de start een maat voor niets. Met maar een dozijn wagens aan de start stootte iedereen door naar Q2, het noteren van een rondetijd was de enige vereiste. Gilles Magnus (Comtoyou Team Audi Sport) had een kapotte turbo na de tweede vrije training, gelukkig raakte het team net op tijd klaar met het vervangen daarvan en kon ook onze landgenoot een tijd op de tabellen zetten.

Tijdens Q2 liet dus Girolami de besttijd noteren, hij had slechts 34 duizendsten van een seconde bonus op zijn team- en landgenoot Esteban Guerrieri én Mikel Azcona (BRC Hyundai). Ook Nathanael Berthon (Comtoyou DHL Team Audi Sport) en merkgenoot Magnus verzekerden zich met P4 en P5 van een plaatsje in Q3. Bennani krijgt naast zich op de eerste startrij van race 2 Rob Huff (9e in Q2) terwijl rij twee bestaat uit Norbert Michelisz (BRC Hyundai - 8e) en Tom Coronel (Comtoyou DHL Team Audi Sport - 7e).

Opnieuw de snelste tijd dan voor Girolami in Q3, voor Berthon, wat dus de eerste startrij wordt voor de openingswedstrijd van morgenochtend om 11u15. Achter Azcona en Guerrieri, die de tweede rij vormen, moest Magnus zich tevreden stellen met de vijfde tijd.

Uitslag Q2
Uitslag Q3

Foto's: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 6 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Anneau du Rhin.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons