van der Horst

WTCR-kalender: 16 races gespreid over zes Europese meetings

WTCR
WTCR
De herwerkte WTCR-kalender voor 2020, zoals dinsdag door promotor Eurosport Events voorgelegd aan de FIA Touring Car Commission, werd door de FIA geratificeerd. Zoals hier eerder gemeld omvat de kalender zestien wedstrijden, gespreid over drie maanden en zes Europese raceweekends. Leidraad bij die complexe oefening was het voortbestaan van de serie, alle betrokkenen de hoogst mogelijke veiligheid bieden en het veiligstellen van jobs.
De kalender diende de voorbije maanden al meermaals herzien te worden, maar promotor Eurosport hoopt dat onderstaande versie aan alle geldende overheidsbeperkingen beantwoordt. Door enkel en alleen in Europa te racen, kan er ook makkelijker ingespeeld worden op nieuwe situaties die alsnog kalenderwijzigingen noodzakelijk maken.
 
De meetings in Oostenrijk, Slovakije en Spanje stonden al bij de vorige versie vermeld, maar worden vanzelfsprekend op latere datums afgewerkt. De wedstrijden op de Nürburgring en de Hungaroring waren eerder geschrapt maar worden nu opnieuw in het schema opgenomen. Met de Italiaanse Adria International Raceway ten slotte telt deze hopelijk definitieve versie ook één nieuw event. Met de winter in aantocht zal het niet verbazen dat de novembermeetings in zuidelijker gelegen landen staan gepland.
 

WTCR – FIA World Touring Car Cup-kalender 2020 

  • WTCR Race of Austria (Salzburgring, 12-13 september), 2 races
  • WTCR Race of Germany (Nürburgring Nordschleife, 24-26 september), 2 races
  • WTCR Race of Slovakia (Slovakia Ring,10-11 oktober), 3 races
  • WTCR Race of Hungary (Hungaroring, 17-18 oktober), 3 races
  • WTCR Race of Spain (MotorLand Aragón, 31 oktober-1 november), 3 races
  • WTCR Race of Italy (Adria International Raceway, 14-15 november), 3 races

Foto: David NoelsDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 28 mei 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons