van der Horst

WTCR-kalender aangepast met manches in Vallelunga en Anneau du Rhin

De FIA WTCR-kalender voor 2022
De FIA WTCR-kalender voor 2022
De WTCR − FIA World Touring Car Cup keert met een meeting in Vallelunga (23-23 juli) terug naar Italië en begint met de Anneau du Rhin (6-7 augustus) aan een ontdekkingsrace in de Elzas nadat de andermaal bijgewerkte kalender voor 2022 via een elektronische stemming werd bekrachtigd door de FIA ​​World Motor Sport Council.
Na de de stratenrace in het Portugese Vila Real (2-3 juli), trekt de karavaan voor het eerst naar Vallelunga in de buurt van Rome. Gepland van 23 tot 24 juli als vijfde evenement van het seizoen, maakt de race deel uit van een spannende double-header met de FIA ​​ETCR - eTouring Car World Cup, de volledig elektrische toerwagenserie, beide series zijn merken van WTCR-promotor Discovery Sports Events.

Circuit de l'Anneau du Rhin
Circuit de l'Anneau du Rhin
Na Vallelunga gaat het op 6 en 7 augustus naar de Anneau du Rhin in Oost-Frankrijk voor de inaugurele WTCR-race van Elzas GrandEst, een regio die nieuw is voor het WTCR maar van groot belang voor de auto- en motorsportindustrie, zowel vandaag als in het verleden.

De WTCR Race of Italy vervangt WTCR Race of Czech Republic die diende geschrapt door de noodtoestand in Tsjechië. De  WTCR Race of Elzas GrandEst komt dan weer in de plaats van de geschrapte Russische meeting in Sochi.

De rest van de kalender, met name het Aziatische luik, blijft ongewijzigd. Discovery Sports Events blijft evenwel de door COVID- 19 pandemie ingegeven reis- en quarantainebeperkingen met betrekking tot de meetings in Zuid-Korea, China en Macau nauwgezet opvolgen. De hoop blijft  bestaan ​​dat alle drie de evenementen in 2022 kunnen plaatsvinden.

WTCR − FIA World Touring Car Cup Kalender 2022 

- WTCR Race of France, Circuit de Pau-Ville, 7-8 mei 
- WTCR Race of Germany, Nürburgring Nordschleife, 26-28 mei
- WTCR Race of Hungary, Hungaroring, 11-12 juni
- WTCR Race of Spain, MotorLand Aragón, 25-26 juni
- WTCR Race of Portugal, Circuito do Vila Real, 2-3 juli
- WTCR Race of Italy, Autodromo Vallelunga Piero Taruffi, 23-24 juli
- WTCR Race of Alsace GrandEst, Anneau du Rhin, 6-7 augustus
- WTCR Race of Korea, Inje Speedium, 8-9 oktober
- WTCR Race of China, Ningbo International Speedpark, 5-6 november 
- WTCR Race of Macau, Circuito da Guia, 18-20 november 


Foto's: FIA WTCR & Circuit de l'Anneau du RhinDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 14 april 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons