van der Horst

WTCR-kalender voor 2022 bekend

WTCR-kalender 2022
WTCR-kalender 2022
WTCR promotor Discovery Sports Events maakte vrijdagavond de WTCR-kalender voor volgend jaar bekend. De kalender die door de FIA Touring Car Commission en FIA World Motor Sport Council werd goedgekeurd telt tien ipv. acht meetings waarvan zes in Europa, één in Rusland en drie in Azië zullen worden verreden. Met de terugkeer naar Pau, Vila Real en Macau krijgen de deelnemers maar liefst drie stratenomlopen voor de wielen geschoven. Het seizoen gaat op 9 april van start in het Tsjechische Most terwijl het Circuito da Guia in Macau zoals voorheen in november als afsluitende afspraak fungeert.
Tussen de manche in Most en deze op de Nordschleife in trekt de WTCR-karavaan opnieuw naar Pau. Zij het niet naar de Pau-Arnos-omloop die recent nog werd aangedaan, maar naar de mythische stratenomloop in het centrum van de stad. Het is sinds 2009 geleden dat het wereldkampioenschap voor toerwagens de Zuid-Franse stad nog eens aandeed.

Vanzelfsprekend kon ook de Hungaroring niet op het appèl ontbreken, gevolgd door een dubbele afspraak op het Iberische schierleiland met meetings op MotorLand Aragón en op de stratenomloop van Vila Real een week later.
De promotoren hebben alle vertrouwen in de nog te betwisten meeting op de Russische Sochi Autodrom, want de Russische omloop waar vanaf morgenochtend de finale wordt verreden, prijkt alvast ook in 2022 op de kalender.

Met het Zuid-Koreaanse Inje Speedium, Ningbo International Speedpark en de afsluiter in Macau staat ook het Aziatische luik geboekt, zij het andermaal onder voorbehoud van de dan geldende reisbeperkingen en quarantainemaatregelen. 

François Ribeiro, hoofd van Discovery Sports Events: "Het was altijd de bedoeling om het aantal evenementen opnieuw te verhogen nadat de kalender de voorbije twee seizoenen diende ingekort als gevolg van de wereldwijde gezondheidspandemie. We zijn dan ook erg blij dit doel te hebben bereikent, in samenwerking met de FIA. We danken onze belanghebbenden en erkennen hun inzet ter ondersteuning van wat naar wij hopen de geleidelijke terugkeer naar een normaler kalenderscenario met races in Europa en Azië zal zijn.
Het is erg leuk om het Grand Prix de Pau-weekend voor het eerst in het WTCR-kader op te nemen en met Vila Real keren we ook naar een ander iconisch straatcircuit terug.

Er wordt niks onverlet gelaten om terug te keren naar China en Macau na ons geplande eerste bezoek aan Zuid-Korea in het najaar. Maar net als voorheen zal dit alleen mogelijk zijn als reisbeperkingen en quarantaineregelingen het toelaten. Er is echter een noodplan opgesteld voor het geval we nog een jaar moeten wachten voordat we terugkeren naar dit belangrijk deel van de wereld.


Kalender WTCR − FIA World Touring Car Cup

9-10 april: WTCR Race of Czech Republic, Autodrom Most
7-8 mei: WTCR Race of France, Circuit de Pau-Ville
26-28 mei: WTCR Race of Germany, Nürburgring Nordschleife
11-12 juni: WTCR Race of Hungary, Hungaroring
25-26 juni : WTCR Race of Spain, MotorLand Aragón
2-3 juli: WTCR Race of Portugal, Circuito do Vila Real
6-7 augustus: WTCR Race of Russia, Sochi Autodrom
8-9 oktober: WTCR Race of South Korea, Inje Speedium
5-6 november: WTCR Race of China, Ningbo International Speedpark
18-20 november: WTCR Race of Macau, Circuito da Guia

Foto: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 26 november 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons