van der Horst

WTCR start wellicht in september met beperkte, Europese kalender

WTCR
WTCR
Volgens geruchten in de Britse autosportmedia gaat het WTCR-seizoen in september van start gaan met een behoorlijk ingeperkte kalender. Die zou midden volgende week worden bekendgemaakt en zes Europese meetings omvatten. Het Aziatische luik met meetings in het Chinese Ningbo, het Koreaanse Inje, in Macau en het Maleisische Sepang zou gezien de (wellicht nog geldende) beperkingen in de luchtvaart worden geschrapt.
  • Powercars
WTCR
WTCR
Van die zes meetings zouden er twee het voor 2020 nieuwe format met twee races aanhouden, de overige vier raceweekends zouden zoals voorheen telkens drie wedstrijden afwerken. Geen twintig maar zestien wedstrijden dus, wat gezien de verwachte volgestouwde autosportkalender in de laatste drie, vier maanden van dit jaar nog best zou meevallen.

De kalender werd door WTCR-promotor Eurosport Events al voorgelegd aan de FIA, die volgende week al dan niet zijn fiat zal geven. In Parijs zou men er, gezien de uitzonderlijke situatie ingegeven door de coronacrisis, geen punt van maken dat een serie met wereldkampioenschapsstatus enkel in Europa wordt betwist.

WTCR
WTCR
Door de mondiale uitbraak van het coronavirus waren eerder al de WTCR-meetings in Marrakech, op de Hungaroring, de Nordschleife en in Vila Real van de kalender geschrapt. Blijft de vraag of de afspraken op de Slovakia Ring, alsook de meetings op Motorland Aragon en op de Salzburgring (die al als vangnet voor de geschrapte Hongaarse en Duitse heats fungeerden) behouden blijven, aangezien die in juni en juli stonden ingepland. Wordt vervolgd.

Foto's: David Noels & Laurent Gooden/DPPIDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 21 mei 2020.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons