van der Horst

Xavier Maassen keert terug naar de 24 Hours of Spa

Team Parker Racing - Porsche 911 GT3 R
Team Parker Racing - Porsche 911 GT3 R
De laatste jaren concentreerde hij zich op sprintraces en daarbij voornamelijk op de Porsche Carrera Cup Benelux, maar eind volgende maand keert Xavier Maassen terug naar zijn oude liefde: Endurance Racing. Maassen komt immers aan de start van de 24 Hours of Spa en dat achter het stuur van een Porsche 911 GT3 R van Team Parker Racing.
Zijn ploeggenoten tijdens de etmaalrace worden de Britten Derek Pierce, Kien Jewiss en Andy Meyrick. De wagen komt uit in de Bronze klasse. Maassen kwam deze week al in actie met de wagen op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens de 24 Hours of Spa Prologue testdagen.   

Xavier Maassen
Xavier Maassen
Xavier Maassen: “Een bewuste keuze om te kiezen voor endurance races ondanks het feit dat ik nog steeds mijn mannetje in de Porsche Carrera Cup Benelux kon staan. Echter het kampioenschap is meer en meer het jachtterrein van de jonge wolven en het leek me een goede keuze om weer voor de mooiste 24 uurs races te opteren. Ik kies daarbij niet voor een heel kampioenschap, maar wel voor bepaalde wedstrijden, in casu de 24 Uur van Spa, de 24 Uur van Zolder en de 25 Hours VW Fun Cup. De lijst kan zeker nog langer worden, maar dit is de basis van het programma 2023. In 2024 of 2025 willen we weer in Le Mans aan de start staan.”

Foto's: Niels Vaeck
   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons